Evert de Jong van Open Monumentendag Montfoort/Linschoten draagt de organisatie over aan Boukje Zandstra (Vereniging Oud-Linschoten) en Lex van Wijk (Stichting Oud Montfoort). (Foto: Hans Bakker)
Evert de Jong van Open Monumentendag Montfoort/Linschoten draagt de organisatie over aan Boukje Zandstra (Vereniging Oud-Linschoten) en Lex van Wijk (Stichting Oud Montfoort). (Foto: Hans Bakker) (Foto: Hans Bakker)

‘Historische’ overdracht Open Monumentendag

  •   keer gelezen

Montfoort/Linschoten - De historische schutsluis in Montfoort was het decor voor een ‘historische’ overdracht: Evert de Jong voorzitter van de Stichting Open Monumentendag Montfoort/Linschoten, sluisde de verantwoordelijkheid voor Open Monumentendag door naar Boukje Zaadstra, voorzitter van Vereniging Oud-Linschoten en Lex van Wijk, voorzitter van Stichting Oud Montfoort.


Tijdens Open Monumentendagen worden landelijk monumenten opengesteld voor publiek. Tevens worden activiteiten georganiseerd om meer te ontdekken over de historie van stad of dorp. Een kleine 15 jaar geleden begonnen Geert Donker, overleden in 2008, en Peter Versloot daartoe met het Comité Open Monumentendag. Inmiddels is de organisatie ruim tien jaar in handen van Stichting Open Monumentendag. Sinds de oprichting van Vereniging Oud-Linschoten in 2013 en Stichting Oud-Montfoort, in 2019, hebben deze instanties een belangrijke bijdrage geleverd aan Open Monumentendag in beide woonkernen. Het bestuur van de Stichting Open Monumentendag Montfoort/Linschoten kwam tot de conclusie dat het verstandig is de taken aan beide historische instanties over te laten. Monumentendag 2020 vindt, afhankelijk van coronarestricties, plaats op zaterdag 12 september.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten