Evert de Jong van Open Monumentendag Montfoort/Linschoten draagt de organisatie over aan Boukje Zandstra (Vereniging Oud-Linschoten) en Lex van Wijk (Stichting Oud Montfoort). (Foto: Hans Bakker)
Evert de Jong van Open Monumentendag Montfoort/Linschoten draagt de organisatie over aan Boukje Zandstra (Vereniging Oud-Linschoten) en Lex van Wijk (Stichting Oud Montfoort). (Foto: Hans Bakker) Foto: Hans Bakker

‘Historische’ overdracht Open Monumentendag

Algemeen 211 keer gelezen

Montfoort/Linschoten - De historische schutsluis in Montfoort was het decor voor een ‘historische’ overdracht: Evert de Jong voorzitter van de Stichting Open Monumentendag Montfoort/Linschoten, sluisde de verantwoordelijkheid voor Open Monumentendag door naar Boukje Zaadstra, voorzitter van Vereniging Oud-Linschoten en Lex van Wijk, voorzitter van Stichting Oud Montfoort.

Tijdens Open Monumentendagen worden landelijk monumenten opengesteld voor publiek. Tevens worden activiteiten georganiseerd om meer te ontdekken over de historie van stad of dorp. Een kleine 15 jaar geleden begonnen Geert Donker, overleden in 2008, en Peter Versloot daartoe met het Comité Open Monumentendag. Inmiddels is de organisatie ruim tien jaar in handen van Stichting Open Monumentendag. Sinds de oprichting van Vereniging Oud-Linschoten in 2013 en Stichting Oud-Montfoort, in 2019, hebben deze instanties een belangrijke bijdrage geleverd aan Open Monumentendag in beide woonkernen. Het bestuur van de Stichting Open Monumentendag Montfoort/Linschoten kwam tot de conclusie dat het verstandig is de taken aan beide historische instanties over te laten. Monumentendag 2020 vindt, afhankelijk van coronarestricties, plaats op zaterdag 12 september.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Foto ter illustratie
Man (32) uit Utrecht in Linschoten opgepakt voor cocaïnehandel 112 3 uur geleden
• De huidige vijf leden van het inwonerscollectief SIEL.
Lopiks energiecollectief zoekt betrokken inwoners Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Activiteitendag Filigraanvereniging in IJsselstein Nieuws 7 uur geleden
• Weer onder één dak.
Readshop en Logica nu: The Readshop Logica Zakelijk gisteren
• De schippers zijn er klaar voor
Boten van Yselvaert weer het water op Nieuws 15 apr, 17:02
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos Nieuws 15 apr, 15:44
• Een zonnige Lentemarkt in Montfoort.
Zonnig shoppen op Montfoortse lentemarkt Nieuws 15 apr, 13:32
Afbeelding
Zomers dagje de boer op langs agrarische bedrijven Nieuws 15 apr, 13:30