In haar carrière ontmoette Melanie Reindertsen al meerdere BN’ers, maar ze wordt zelf ook steeds bekender. (Foto: William Rutten)
In haar carrière ontmoette Melanie Reindertsen al meerdere BN’ers, maar ze wordt zelf ook steeds bekender. (Foto: William Rutten) Foto:

De muzikale levensreis van Mel@nie

Algemeen 345 keer gelezen

Met haar deelname aan het populaire SBS6 tv-programma We want more liet Melanie Reindertsen (21) Nederland kennismaken met haar loepzuivere stem en de gevoelige vertolking van haar nummers. Voor de IJsselsteinse singer-songwriter weer een stap in de muzikale reis van haar leven.

IJSSELSTEIN – De jury had het moeilijk om de winnaar te kiezen van de zangwedstrijd waarin muziekgenres waren vertegenwoordigd van fado tot pop, rock en Nederlandse volksmuziek, uitgevoerd door jong en ouder, als duo, groep of solo. Melanie werd achtste met haar akoestische versie van Desperado. Ze is trots: “Ik had nooit verwacht de finale te halen.”

Countrypop
Voor Melanie, ook wel Mel@nie, is zingen haar leven. “Ik zing al zolang ik me kan herinneren. Ik ben zelf liedjes gaan schrijven toen ik 12 was en op gitaarles ging.” Niet verwonderlijk, want muziek zit in de familie van beide kanten. Een wereld zonder muziek is voor haar een lege wereld: “Als ik niet kon zingen zou ik in ieder geval een enorme muziekliefhebber zijn.” Als singer-songwriter van countrypop kan ze in haar muziek al haar gevoel kwijt. Haar voorbeelden zijn zangeres Cam voor wat betreft zang en schrijven, Taylor Swift om haar aanpak, en ook Ilse de Lange staat in het rijtje. “Ik houd van countrypop; het is moderner dan de originele countrymuziek en neigt naar pop. Voor mij geen banjo; ik begeleid mezelf op akoestische gitaar, piano of ukelele.”
Waarom ze haar naam met een apestaartje schrijft: “Dan weet je meteen wie Mel@nie is, net zoals bijvoorbeeld P!nk.” Daarbij horen ook hoge hakken en rode lipstick als trademark: “Ik ben klein, dus hakken zijn mooi en handig. En rode lipstick vind ik gewoon mooi.”

Droom
Gepassioneerd werkt Melanie om haar droom - leven van haar muziek - te verwezenlijken. In maart vorig jaar bracht ze haar eerste cd met vijf nummers uit: ‘Where the journey begins’, zelf gefinancierd met crowdfunding en via alle muziekdiensten te downloaden. Het mooiste nummer: “Het gevoelige liefdesliedje ‘The songwriter’, dat vertelt hoe moeilijk het is om liefde in woorden uit te drukken. Maar ook ‘Eventjes teveel’ is een mooi nummer als er veel op je af komt. Dat blijft voor mij actueel”, lacht ze. Ze schrijft veel zelf maar zingt ook graag covers; klassiekers zoals: ‘More than words’ van Extreme, of ‘Falling in love’ van Elvis. “Ik hou van nummers, ballads, met een mooi verhaal.” Bij haar zangcarrière komt haar afgeronde opleiding Communicatie en multimadiadesign en haar werk als vormgever goed van pas. “Handig bij het uitbrengen van mijn nieuwe single in september.” Echt doorbreken is lastig. “Je moet in ieder geval blijven doen wat je leuk vindt en hard werken. Ervoor gaan, keihard ervoor gaan.”
Zoals in het kerstconcert op 27 november in de Nicolaasbasiliek. “Met collega-finalisten uit We want More.”

Volg Mel@anie via haar website: www.melaniemusic.nl.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23