Bij de jongens kwam Mark van der Horst tot 19.79 meter, een schansrecord in deze categorie. (Foto: Erik van Kordelaar)
Bij de jongens kwam Mark van der Horst tot 19.79 meter, een schansrecord in deze categorie. (Foto: Erik van Kordelaar) Foto: Erik van Kordelaar

Records alom bij ‘generale’ voor HK Polsstokverspringen

Algemeen 138 keer gelezen

Aankomende zaterdag springen de polsstokverspringers om het Hollands Kampioenschap en de generale repetitie vond afgelopen zaterdag plaats in Polsbroekerdam. De kanshebbers lieten zich zeker zien, met persoonlijke records en zelfs een schansrecord tot gevolg.

Polsbroekerdam - Zo kwam in de jongenscategorie Mark van der Horst (Schoonhoven) tot 19.79 meter en dit was nog geen jongen eerder gelukt op de schansen in Polsbroekerdam.
Bij de senioren was Rian Baas (Utrecht) smaakmaker. Donderdag won hij de wedstrijd met een nieuw persoonlijk record van 21.41 meter en ook zaterdag ging hij over de 20-meter (20.02m). Erwin Timmerarends (Bodegraven) werd geprikkeld en ging daar nipt overheen. Zijn 20.07 meter bleek echter niet genoeg voor de eindoverwinning, want Thomas van Midden (Vlist) was ook erg goed in vorm en zette in zijn derde sprong een knappe 20.16 neer. Dit was genoeg voor de winst en het zorgde er ook voor dat hij een sprong maakt in het klassement.
Fabienne Overbeek (Benschop) is de dame in vormZaterdag sprong ze in haar eerste sprong 14.17 meter en de andere dames hadden moeite om hier voorbij te komen. Demi Groothedde (Jaarsveld) en Doriene de Vos-de Wit (Veenendaal) kwamen net tekort voor deze afstand. De IJsselsteinse Wendy Helmes liet echter zien een klasse beter te zijn met 14.93 meter.

Junior Reinier Overbeek (Benschop) liet zijn klasse zien bij de junioren. Met elk van zijn sprongen zou hij kampioen zijn geworden. Zijn beste afstand was 19.74 meter. Chris Anker (Vlist) kwam met 18.63 meter dichtbij, net als Timon de Haaij (Lopik) met 18.49.

Bij de jongens deelde Hidde van Dam (Montfoort) de eerste tik uit. Hij sprong een persoonlijk record van 18.18 meter, maar Mark van der Horst deed het met 19.79 meter een stuk beter. Dit betekende een nieuw schansrecord in Polsbroekerdam en een nieuw persoonlijk record. Alleen Reinier Overbeek en de Fries Wisse Broekstra kwamen als jongen ooit verder.

Bij de meisjes zette klassementleidster Suzanne Mulder (Vlist) de toon. Met een nieuw persoonlijk record van 14.95 meter bleef zij de concurrentie voor. Ook Laura Maaijen (Haastrecht) sprong een persoonlijk record, maar haar 14.69 meter was slechts genoeg voor een tweede plaats. Derde werd de Nieuwkoopse Moniek van Vliet (13.05 meter).

Zaterdag springen de springers in Jaarsveld vanaf 14.00 uur om het Hollands Kampioenschap. Deze wedstrijd is live te volgen zijn. Info hierover op pbholland.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Prijswinnaar Koene met zijn Playstation 5.
Prijswinnaars Spellensatie gefeliciteerd Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Marco van Dijk nieuwe trainer VV Linschoten Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Werkzaamheden aan oevers Korte Linschoten Westzijde zijn bijna klaar Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54