De eventingsport is alleen weggelegd voor echte allrounders. Hier Judy Schep tijdens het springen in actie op haar 9-jarige door haar zelf opgeleide vosruin Gaston ES. (Ingezonden foto)
De eventingsport is alleen weggelegd voor echte allrounders. Hier Judy Schep tijdens het springen in actie op haar 9-jarige door haar zelf opgeleide vosruin Gaston ES. (Ingezonden foto) (Foto: )

Succesvol internationaal eventingdebuut Judy Schep

  •   keer gelezen

IJsselstein / Benschop - Judy Schep, lid van de Oudewaterse paardensportvereniging De Hollandsche IJsselruiters, maakte afgelopen week met succes haar internationale debuut in de eventingsport. 


Met de 9-jarige door haar zelf opgeleide vosruin Gaston ES kwam de uit Benschop afkomstige en in IJsselstein woonachtige amazone aan de start in de 2*-wedstrijd in het Franse Haras de Jardy. De eventingsport is alleen weggelegd voor echte allrounders, omdat meerdere onderdelen van de paardensport aan bod komen. Deze wedstrijden worden gehouden onder zeer streng veterinair toezicht.
Op vrijdag reden Judy en Gaston ES al hun dressuurproef. Hoewel de punten - ruim 68% - voor perfectionist Judy iets tegenvielen, wist zich zij zich na dit eerste onderdeel al keurig in de bovenste helft van het internationale deelnemersveld te rijden. Bij het springen op zaterdag viel er een balk door het enthousiasme van de zeer fitte Gaston ES. Op zondagmiddag werd de cross verreden, het hoogtepunt van deze wedstrijd. Het lukte Judy bij haar internationale debuut op dit niveau zonder hindernisfouten de finish te halen. Zowel de technisch moeilijke hinderniscombinaties als de waterhindernissen waren geen probleem voor dit duo. Ook de fitheid van Judy’s paard viel in positieve zin op.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten