Junior Lucas van Eijk zou met zijn 19.88 meter zelfs tweede geworden zijn bij de toppers van de senioren. (Foto: Erik van Kordelaar)
Junior Lucas van Eijk zou met zijn 19.88 meter zelfs tweede geworden zijn bij de toppers van de senioren. (Foto: Erik van Kordelaar) (Foto: Erik van Kordelaar)

Junior Lucas van Eijk dé grote verrassing bij het polsstokverspringen

  •   keer gelezen

Jaco de Groot heeft zaterdag de Installatiebedrijf van der Vaart Bokaal gewonnen in Linschoten. De wedstrijd verliep vergelijkbaar aan die van de Van Vliet Caravans Cup, die woensdag al versprongen werd. Maar de grote verrassing van de dag was junior Lucas van Eijk uit Haastrecht met zijn 19.88 meter.


Linschoten / Lopikerwaard - De weersomstandigheden waren zaterdagmiddag perfect voor het polsstokverspringen. Toch bleven de absolute topsprongen bij de senioren nog uit. In beide voorrondes moest Jaco de Groot (Kamerik) nog zijn meerdere erkennen in zijn jongere concurrenten, maar in de finales ging hij daar nipt overheen. De Groot won uiteindelijk met 20.08 meter. In de voorronde ging Thomas van Midden (Vlist) nog aan de leiding met 19.61, waarmee hij wel tweede bleef. De derde plaats was voor de leider van het De Samenwerking Klassement. Wilco van Amerongen (Benschop) kon zijn eerste sprong van 19.41 niet verder verbeteren.
Bij de dames is het dit seizoen stuivertje wisselen. In drie wedstrijden waren er drie winnaars en drie klassementsleidsters. Wendy Helmes (IJsselstein) heeft de leiderstrui in handen genomen met haar 14.14. Demi Groothedde (Jaarsveld) en Julia van Eijk (Haastrecht) werden tweede en derde met 13.76 en 13.50 m. Hiermee is er dit seizoen nog geen dame opgestaan die de gestopte Dymphie van Rooijen kan vervangen.

Lucas van Eijk (Haastrecht) was de verrassing van de wedstrijd. Met een nieuw persoonlijk record van 19.88 meter won hij bij de junioren en had hij zelfs niet misstaan tussen de toppers van de senioren. Hierdoor moest zijn grote concurrent, Reinier Overbeek uit Benschop, al vanaf het begin risico nemen. Dit resulteerde in 19.58 meter, een aantal natsprongen en uiteindelijk een tweede plek. Guus Hoogland (Montfoort) werd derde met een verdienstelijke 18.22 meter.

De jongenscategorie is al het hele seizoen spannend en hoogwaardig. Roy Velis (Benschop) won met 18.07 meter Tweede werd Mark van der Horst (Schoonhoven) met 17.94. Harmen Timmerarends (Montfoort) werd derde met 17.55 en behield zijn leiderstrui.

In de meisjes topklasse won Suzanne Mulder (Vlist) tot nu toe alles en daarin kwam geen verandering. Haar eerste sprong van 14.03 was al voldoende voor de winst. Laura Maaijen (Haastrecht) werd derde met 13.77. Op gepaste afstand werd Lieke Stolwijk (Bodegraven) derde met 11.68.

Woensdag en zaterdag zijn de wedstrijden in Vlist.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten