Afbeelding

Vakantiegevoel is anders

Algemeen 120 keer gelezen

Alles is anders dit jaar. Het coronavirus heeft eigenlijk al maanden lang alles anders gemaakt. En nu er wel veel versoepeling is van strenge regels zal toch ook de zomervakantie anders zijn dit jaar. 

Hoewel veel mensen gewoon in Nederland blijven, en dat lijkt me niet onverstandig, hoor ik ook regelmatig van vakantiebestemmingen die over onze grenzen heen gaan. En soms ook van vakantiegangers die blijkbaar de moed al weer hebben om het vliegtuig te pakken. Iedereen maakt daarin zijn eigen overwegingen en keuzes. En dat mag. Maar dat ook ons vakantiegevoel besmet is met het coronavirus, dat is een ding dat zeker is. Nog nooit eerder zullen er mondkapjes in je bagage hebben gezeten.

Wat zijn veilige grenzen?

Ogenschijnlijk lijkt het leven weer aardig zijn gang te gaan, maar onder de oppervlakte is er nog die angst en het onbestemde gevoel over de vraag waar veilige grenzen liggen, letterlijk en ook figuurlijk. Soms kijk ik op het drukke terras op de markt in Oudewater om me heen en zie dat iedereen ogenschijnlijk weer doet wat men altijd deed. Maar in de huizen en in persoonlijke contact hoor ik de onzekerheid en angst voor wellicht weer méér besmettingen. Een zorgeloze vakantie tijd zal dit jaar daarom voor veel mensen meer een uitdaging zijn. Want die onzekerheid over de bewegingen van het coronavirus reist overal met ons mee. Alles is minder vanzelfsprekend. We zijn ons meer bewust van wat we wél hebben. Geniet dáár alsjeblieft van, met volle teugen. Dus beste lezers, of je nu thuis blijft, in Nederland op vakantie gaat of het vliegtuig pakt naar verre warme landen, geniet! Van de mooie natuur, de prachtige plekjes die je zomaar ook dichtbij kunt ontdekken, van de rust en van bestaande en nieuwe contacten. Wees dankbaar voor gewone, kleine dingen. Een hele fijne vakantie gewenst, ook al is het allemaal nog steeds een beetje anders! En gezond weer terug!

Margreet Nagtegaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkzaamheden aan oevers Korte Linschoten Westzijde zijn bijna klaar Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Passievol concert projectkoor in Montfoort Nieuws gisteren
Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38