Afbeelding

Verwarring alom

Algemeen 123 keer gelezen

Nog niet zo lang geleden hadden we de, voor ons allemaal, zeer ingrijpende intellectuele lockdown. Duidelijke regels. Veel zaken mochten gewoon niet. 

Thuisblijven, Geen feestjes. Geen sociale contacten. Geen bezoek, of het nu was voor het langverwachte bezoek aan een pasgeboren kleinkind of een gezellig kopje thee bij moeders in het verzorgingstehuis, het mocht gewoon niet meer. Een kraambezoek werd een raambezoek. Schrijnend om te zien en de heftige verhalen er over te horen. Een heleboel normale dingen konden gewoonweg niet. Niet leuk, maar wel duidelijk. De leefregels in ons landje waren glashelder. Maar nu de strenge lockdown is opgeheven is de verwarring soms groot.

Ik weet het soms niet meer

Veel keuzes moet je zelf maar maken. En overal gelden soms weer andere regels. Ga ik weer op bezoek bij vrienden? Mogen de kleinkinderen weer komen? Mag er in sommige gevallen een knuffel worden gegeven? En met wie wel en met wie niet? Op straat en in de winkel wordt iedereen steeds losser. Gezellig bij elkaar zitten kan en mag. Maar waar liggen veilige grenzen? Hanteren we de 1,5 meter dan nog strikt? Eigen verantwoordelijkheid noemen ze dat. Eerlijk gezegd vind ik dat een lastige. Want dan gaan er zoveel meer dingen weer meespelen. Ben je het eens met de regels?
De vele meningen vliegen je om de oren. Zie je het gevaar van besmetting nog wel en is dat er überhaupt wel? Of niet? De cijfers zijn bij lange na niet zo ernstig als in het begin van de crisis. En dat de geleerden en de onderzoekers maar blijven zoeken naar het goede antwoord of een mondkapje wel zo zinnig is maakt het er voor mij niet beter op. Soms denk ik echt; ik weet het niet meer!

Zoveel meningen, zoveel gepraat, zoveel informatie, zoveel experts die hun kijk erop geven. Met alle respect, ik hoop er natuurlijk het beste van.

Margreet Nagtegaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50