Afbeelding

Regenton

Algemeen 157 keer gelezen

‘Feel good’. Dat gevoel heb ik bij een film als ‘Mamma Mia!’ Hoewel ik geen zwijmelaar ben is een feelgoodervaring best aangenaam. Laatst had ik een vergelijkbare ervaring bij regentonnen. 

Ik geef het meteen toe, dat klinkt raar, maar het is echt waar. Tegenwoordig kunnen ook particulieren korting krijgen bij de aanschaf van een regenton. Vanuit KNIJ hadden we zin in dit leuke project en we hebben als inwonersinitiatief subsidie aangevraagd én gekregen voor een actie. Tijdens de voorbereidingen spraken we de duurzaamheidsmanager van Intratuin en de importeur van houten regentonnen.

Duurzaam, mét een goed verhaal én met subsidie

Ik nam aan dat een houten regenton duur zou zijn, maar dat blijkt niet waar en er zit zelfs een duurzaam verhaal achter de gebruikte whiskey- en wijntonnen. Om transport- en milieukosten te besparen, gaan alle vaten die vanuit Schotland naar Nederland vervoerd worden uitsluitend met vrachtwagens mee die anders leeg zouden terugrijden. En de gebruikte vaten zijn gemaakt van goedgekeurd duurzaam FSC-hout. Ludiek is dat je het stempel van de stoker of wijngaard nog kunt zien. De duurzaamheidsmanager vulde aan dat ook kunststof regentonnen van hergebruikt materiaal - en met windenergie - zijn gemaakt. Bewuste keuzes dus! Een KNIJ-maatje heeft veel uitzoekwerk verricht en op KNIJ.nl een pagina gemaakt met aansluittips en -trics, waardoor niet iedereen opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Ook Stichting Duurzaam Lopikerwaard heeft dezelfde subsidie aangevraagd, dus vanaf 1 augustus voor alle inwoners van IJsselstein én de gemeente Lopik een leuke korting. Zelf heb ik al genoeg regentonnen, dus heb ik geen profijt van de korting, maar wel van het feelgoodeffect.
Ivon Vrolijk
KlimaatneutraalIJsselstein.nl


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws gisteren
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10