Een niet alledaags gezicht: een rouwstoet achter een boerenkar, voortgetrokken door paarden. Het past echter helemaal bij het leven dat Johan van Hazendonk uit Benschop leidde. (Foto: Lysette Verwegen)
Een niet alledaags gezicht: een rouwstoet achter een boerenkar, voortgetrokken door paarden. Het past echter helemaal bij het leven dat Johan van Hazendonk uit Benschop leidde. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Een uitvaart die past bij het leven van de overledene

  •   keer gelezen

Het is geen alledaags gezicht: een rouwstoet achter een boerenkar getrokken door twee paarden, waar een onder bloemen bedolven kist op staat. Maar het was wel de begrafenis die helemaal paste bij het leven van de heer Van Hazendonk.


IJSSELSTEIN/Benschop – Johan van Hazendonk (90) – geboren in Benschop – werd donderdag begraven vanuit Isselwaerde. De familie begeleidde hem lopend achter paard en wagen naar de begraafplaats aan de Noord IJsseldijk. Uitvaartondernemer Landsman had aan alles gedacht, van passende kleding tot verkeersregelaars en coronamaatregelen. Pony’s, dat was de wereld waarin Hazendonk als handelaar meer dan 50 jaar actief was, nadat hij vanaf zijn 21e – net als zijn vader – in de veehandel stapte. Na de eerste jaren werden de varkens verruild voor paarden, dankzij een lening van 6000 gulden waarvoor de Benschopse boer Klaas Versluis garant stond. Hazendonk ontmoette zijn vrouw Ans tijdens de Ommedracht in IJsselstein, stichtte een gezin en bleef tot zijn 70e vanuit Benschop in de ponyhandel. En eigenlijk tot zijn laatste dag, want ook in Isselwaerde beleefde hij de veemarkten, zoals hij zei: “Hier ken je uit. Ik haal nog zo acht pinkstieren weg bij de boe. Ik weet precies welke ik wil.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten