Twee auto's op het terrein werden doorzocht,  in beslag genomen en afgevoerd.
Twee auto's op het terrein werden doorzocht, in beslag genomen en afgevoerd. (Foto: politie.nl)

Verborgen crystal meth-lab in Montfoort was gevaar voor omgeving

  •   keer gelezen

Montfoort - De Landelijke Eenheid van de politie heeft een crystal meth-lab in Montfoort opgerold. Het lab op Achthoven Oost, langs de provinciale weg, bestond uit zes geschakelde zeecontainers en was verborgen onder een flinke berg dijkverzwaringsklei. De politie spreekt van een professionele en omvangrijke productielocatie


Twee mannen van 53 en 50 jaar werden aangehouden. Ook de eigenaar van het terrein, een 59-jarige man uit Montfoort, werd aangehouden. De andere mannen komen uit Zaandam en Hoorn. Op last van de rechter-commissaris in Den Bosch zitten zij zeker veertien dagen vast in bewaring.

De locatie en de ingang van het drugslab waren zodanig afgeschermd dat deze op luchtfoto’s en vanaf de openbare weg niet te zien waren.

Naast ruim 4 kilo aan methamfetamine in kristalvorm troffen de rechercheurs donderdag ook 96 liter methamfetamine-olie aan, grondstoffen voor de productie van drugs en drugsafval. Twee auto’s op het terrein werden doorzocht en in beslag genomen.

Na de inval in het lab moest de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) het chemische proces uiterst voorzichtig stoppen en het materiaal afvoeren. De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid gaat verder met het onderzoek.

De afgelopen maanden heeft de politie in Nederland meer van dit soort labs aangetroffen. Crystal meth is een zeer verslavende en destructieve drug. Bovendien is de productie gevaarlijk en vol risico voor de omgeving. Het is een ondermijnende vorm van criminaliteit, die zich uit in onder mee liquidaties, geweld, witwassen en de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld.

In dit onderzoek werkte de Landelijke Eenheid samen met de Eenheid Midden-Nederland. De Landelijke Eenheid bestrijdt deze zware en georganiseerde criminaliteit met een nationale en/of internationale focus en werkt daarbij samen met regionale eenheden en internationale samenwerkingspartners in het Cluster Synthetische Drugs. In dit cluster zijn de opsporingsprocessen informatie, intelligence, expertise en tactiek op het gebied van synthetische drugs samengebracht.

Melden helpt!

Drugslabs worden vaak op goed verborgen locaties opgetuigd en scheppen een onveilige sfeer voor omwonenden. Om drugslabs op te sporen en overlast tegen te gaan, heeft de politie uw hulp nodig. Hoort of ziet u verdachte zaken? Zoals busjes zonder logo’s die af en aan rijden of gesleep met zakken op vreemde tijden? Dan horen we dat graag. Meld overlast altijd. Via 0900-8844 of de wijkagent. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl

De politie: ‘’Bent u als eigenaar van een locatie benaderd om mee te werken? Wees ervan bewust dat u enorme risico’s loopt als u zich inlaat met zware criminaliteit, zowel persoonlijk als zakelijk.’’


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten