Carola en Koen van Duiven zijn er klaar voor. In hun voortuin maakten ze alvast een leuke rommelmarkt voor de foto. (Foto: Bas van Duiven)
Carola en Koen van Duiven zijn er klaar voor. In hun voortuin maakten ze alvast een leuke rommelmarkt voor de foto. (Foto: Bas van Duiven) (Foto: Bas van Duiven)

Rommelmarktroute van huis tot huis

  •   keer gelezen

In overleg met de gemeente is het gelukt om op de laatste dag van de vakantie nog iets leuks te organiseren voor jong en oud. Een rommelmarktroute. Iedereen kan voor zijn eigen huis of in de tuin een minirommelmarkt maken. Met een kleedje of een heuse kraam. Je wandelt of fietst van het ene adres naar het andere en gewoon bij je in de straat.


Oudewater – De organisator van dit evenement is Carola Duiven. Ze heeft het idee gezien in Dordrecht en zag hoe leuk dit was. “Je hoeft niet te slepen met de rommel. En iedereen wandelt van het ene adres naar het andere. Zo voorkom je veel drukte want iedereen begint op een ander punt. Mensen die slecht ter been zijn kunnen gewoon in hun eigen straat blijven.” Eerder dit jaar wilde ze al iets dergelijks doen op Koningsdag maar kreeg toen geen toestemming van de gemeente. Nu de coronamaatregelen wat versoepeld zijn mag het wel. “Ook al geldt de 1,5 meter maatregel natuurlijk wel. Ik heb ook een coronaprotocol moeten schrijven en er zal ook op worden toegezien. Ik stimuleer deelnemers ook om een pompje desinfectans neer te zetten.”
Carola is blij dat er op de laatste dag van de vakantie toch nog iets leuks in Oudewater georganiseerd kan worden. Ze hoopt op zo’n 70 deelnemers. “Hoe meer hoe leuker natuurlijk.” Het voordeel dat deelnemers bij hun eigen huis staan is dat er dan ook grote meubels of spullen kunnen worden aangeboden. Iedereen bepaalt zijn eigen rommelmarktprijzen. Carola hoopt op een zeer veelzijdig aanbod. Alles is mogelijk; kleding, boeken, speelgoed, gereedschap, groente uit de groentetuin en alle huisraad die overbodig is. Tijd om op te ruimen dus! Via verschillende kanalen zal er ook reclame worden gemaakt. En als je je eigen gemaakte schilderijen, haakwerk of andere dingen wilt verkopen kan dat natuurlijk ook. Carola wordt op de achtergrond geholpen door Peter Pel. “We hopen dat het echt een heel leuk rommelmarktfeestje wordt.” Geef je zo snel mogelijk op als je als deelnemer mee wilt doen. De kaart van Googlemap met alle deelnemers kun je nu al via Facebook vinden.

Op zaterdag 29 augustus is er een rommelmarktroute van 11 tot 16 uur dwars door heel Oudewater. Iedereen mag meedoen. Zet de spullen die je kwijt wilt in je voortuin, op de stoep of maak een gezellig kraampje. Opgeven kan via Facebook; Rommelmarkt/doorgeefroute Oudewater of WhatsApp 06-23190651. Deelname is €2,-. Alle deelnemers komen op een Googlemaps kaart te staan. Zo kun je precies zien op welke adressen er rommelmarkt is. Corona maatregels blijven natuurlijk gewoon van toepassing.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten