Winnaar bij de senioren was zaterdag Erwin Timmerarends met 21.07 meter, een reuze sprong voorwaarts. (Foto: Erik van Kordelaar)
Winnaar bij de senioren was zaterdag Erwin Timmerarends met 21.07 meter, een reuze sprong voorwaarts. (Foto: Erik van Kordelaar) (Foto: Erik van Kordelaar)

Grote sprongen voorwaarts tijdens zomerse wedstrijden in Vlist

  •   keer gelezen

In augustus 1960 werd de eerste polsstokverspring-wedstrijd in Vlist gewonnen door Teus Vlot met een sprong van 8,65 meter. TV Krimpenerwaard maakte een uitzending waar een aantal polsstoklegenden van vroeger de ontwikkelingen van de afgelopen 60 jaar doornamen. Sprongen de pioniers met houten stokken, na het het aluminium zijn de springers nu al bijna 20 jaar gewend aan de carbonstokken.


Vlist / Regio - Zestig jaar later ging de wedstrijd om De Samenwerkings bokaal bij de senioren zaterdag naar Erwin Timmerarends (Bodegraven) met een afstand van 21.07 meter, een reuze sprong voorwaarts. Zomerse omstandigheden zorgde voor leuke gezellige wedstrijden op de Vlisterschansen. Erwin Timmerarends won de bokaal en werd op het podium vergezeld door Daniël Cluistra (Haastrecht) met 19.22 meter en Rian Baas (Utrecht) met 18.96 meter.

Drie bokalen bleven in Vlister handen. Bij de dames won Kimberly Slootjes-Engelhart uit Haastrecht met 14.35 meter. IJsselsteinse Wendy Helmes werd tweede met 13.29 en Julia van Eijk uit Haastrecht derde met 13.23. Bij de junioren ontspon zich een spannende strijd. De bokaal was voor Lucas van Eijk uit Haastrecht die met 17.83 meter Woerdenaar Bas van Leeuwen, 17.77 meter, en Linschotenaar Corné de Regt, 16.61 meter, voor bleef.
De jonge Mark van der Horst uit Schoonhoven onderstreepte zijn prima vorm met uiteindelijk 18.04 meter na een mooie serie verre sprongen te hebben neergezet. Ook hier was de concurrentie dicht in de buurt met Benschopper Roy Velis (17.49 meter) en Hidde van Dam uit Montfoort (16.48 meter). Bij de meisjes werd Vlister favoriet Suzanne Mulder (13.46 meter) verslagen door Lieke Stolwijk uit Bodegraven, die met 13.78 meter haar tweede dagtitel op rij noteerde. Laura Maaijen uit Haastrecht pakte met 13.39 meter de derde prijs.
Op vrijdagavond werd er door de jeugd en Tweede klasse springers onder prima omstandigheden een twintigtal persoonlijke records gesprongen zodat ook deze springers lieten zien dat de polsstoksport springlevend is. Het was flink zweten voor de talrijke vrijwilligers, maar de prima sfeer en koele drankjes waren een welverdiende beloning.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten