Werkers van woon- en dagbestedingslocatie Abrona Benschop 'buiten de deur' aan de slag bij de polsstokaccommodatie in Polsbroekerdam. Meer externe werkplekken zijn welkom. (Foto: Abrona)
Werkers van woon- en dagbestedingslocatie Abrona Benschop 'buiten de deur' aan de slag bij de polsstokaccommodatie in Polsbroekerdam. Meer externe werkplekken zijn welkom. (Foto: Abrona)

Werkers Abrona Benschop weer zinvol aan de slag

Algemeen 133 keer gelezen

Abrona Benschop is een woon- en dagbestedingslocatie voor mensen met een (verstandelijke) beperking in Benschop. De locatie bestaat uit twee boerderijen: De Haan en De Vos, vernoemd naar de families van wie de boerderijen vroeger waren. Op en om het terrein van de boerderijen werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De coronacrisis heeft een grote impact op hoe hun dagbesteding nu wordt vormgegeven. Maar er zijn oplossingen gevonden.

Benschop - Al maanden zijn ze op de locatie in de ban van het coronavirus. De cliënten - werkers genoemd - die van buiten de locatie komen, konden niet naar hun werkplek toe. Het wegvallen van de dagstructuur zorgde voor oplopende spanning in de thuissituatie en soms het terugvallen in verslaving en sociaal isolement.
De Benschopse locatie van Abrona zocht meteen manieren om in contact te blijven met de thuiswonende werkers. Buiten actief zijn was daar een mooi middel voor: papierprikken, een wandelingetje of alleen al even een ontmoeting in de buitenlucht. Alles werd er aan gedaan om een dagritme te behouden. Maar de behoefte naar een zinvolle daginvulling bleef bestaan.

Gelukkig werden er vrij snel externe werkplekken gevonden voor de werkers. Maria van Buurthuis De Triangel in Benschop/Polsbroekerdam reageerde meteen positief op de vraag of het buurthuis als locatie voor de dagbesteding gebruikt kon worden. Het onderhoud van het terrein stond al een tijdje stil door de coronacrisis, dus er was en is nog steeds genoeg werk te doen rondom het pand. Binnen het buurthuis is ruimte voor creatieve werkzaamheden en industrieel werk.

Op hetzelfde terrein van Buurthuis De Triangel bevindt zich ook de polsstokvereniging Polsbroekerdam. Ook daar zijn werkers van Abrona Benschop aan de slag met werkzaamheden zoals het schoonmaken van de reclameborden en maaiwerkzaamheden. En zo zijn er meer plekken waar de cliënten toch aan de slag kunnen en zo weer een zinvolle invulling van hun dag hebben.

De begeleiders en werkers van Abrona Benschop zijn erg blij met al deze mogelijkheden. De wens is om de externe werkplekken ook na de coronatijd aan te houden en zo mogelijk verder uit te breiden. Zo wordt er voldaan aan de toenemende vraag naar dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor mogelijke samenwerkingen of meer informatie over de dagbesteding, neem contact op met Esther van Jaarsveld, tel 06-29415198

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10