Samantha Houdijk (l) oefent vast met Mandy van Rooij en Katja Diepstraten voor het komende waterparcours. (Foto: Paul van den Dungen)
Samantha Houdijk (l) oefent vast met Mandy van Rooij en Katja Diepstraten voor het komende waterparcours. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

De VOM-week is dit jaar echt anders

Algemeen 417 keer gelezen

Ook de Vakantie Ontspanning Montfoort (VOM) heeft te lijden onder de corona-maatregelen en alles wat daarmee samenhangt. Maar het bestuur van de 49e VOM-week heeft zeker niet stil gezeten.

Montfoort - Secretaris Mandy van Rooij vertelt dat het bestuur lang heeft gewacht over het al dan niet laten doorgaan van dit jaarlijkse festijn, maar dat dit uiteindelijk wel het besluit is geweest. “Achteraf bezien hadden we het wel door kunnen laten gaan in een een wat meer aangepaste setting. Gelukkig hebben we kleine alternatieven gevonden, waardoor de jeugd toch nog iets kon ondernemen.” Katja Diepstraten en Samantha Houdijk zijn organisatielid bij de VOM en bevestigen de opmerkingen van Mandy. Katja zegt dat het ondanks alles wel een beetje leuk is, maar toch anders dan in andere jaren. Ook Samantha mist de echte VOM-week waarnaar iedereen vaak al lange tijd toewerkt. Zo’n 400 kinderen in het Stadspark zou geen probleem zijn geweest, maar de gebruikelijke aanwezigheid van de ouders vormde een struikelblok en dat heeft wel mede geleid tot het uiteindelijke besluit. Inventief als ze zijn werden er toch nog tal van activiteiten georganiseerd, zoals koekjes bakken bij de Albert Heijn, dansen in de heerlijk koele soos, timmeractiviteiten op het schoolplein van de Hobbitstee en een Movie Night in het clubhuis van de hockeyvereniging.

Mandy van Rooij vervolgt: “Ook John van Echtelt, de coördinator van de Buurtsportcoaches, bood ons in het kader van Montfoort Vitaal zijn diensten aan en die samenwerking bevalt ons goed. Vanuit het project ‘Jeugd aan zet’ kregen wij van van hem een aantal jongeren toegewezen die in het kader van hun maatschappelijke stage ook wat werkzaamheden voor de VOM gaan verrichten en dat komt mooi uit, want bij ons zijn er ook een aantal medewerkers in verband met vakanties niet beschikbaar. Het is wel een vermelding waard dat de nu nog 12-jarige Fenna Bouman een van de meest betrokken VOM-kinderen is. Ze is overal en altijd bij, helpt graag en heeft voor alles een oplossing. Wat ons betreft mag ze over enige tijd toetreden tot de vaste crew van de VOM-week.”
Overigens is de VOM er hartstikke trots op dat ze dit jaar nog het een en ander voor de kinderen hebben kunnen organiseren. ‘’Een meer dan welgemeend woord van dank aan onze sponsoren en andere hulptroepen die ons in deze uitzonderlijke tijd toch weer op een geweldige manier hebben gesteund en van dienst zijn geweest!’’

Komende activiteiten

Op zaterdag 22 augustus is er van 10.00 tot 14.30 uur in het Stadspark een mini VOM. Ook de STAM-tent is dan opgebouwd. Kinderen kunnen gratis meedoen en hoeven zich niet vooraf aan te melden. 

Op zaterdag 29 augustus, de laatste dag van de schoolvakantie, wordt er van 10.00 tot 14.30 uur een waterparcours in het park uitgezet, waarbij de VOM wordt bijgestaan door de Montfoortse Jeugdbrandweer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37