André van Vliet verzorgt samen met Gerben Mourik maandagavond het eerste orgelconcert in een serie van drie in de Oudewaterse Franciscuskerk. (Foto: Jan de Rooij)
André van Vliet verzorgt samen met Gerben Mourik maandagavond het eerste orgelconcert in een serie van drie in de Oudewaterse Franciscuskerk. (Foto: Jan de Rooij) (Foto: Jan de Rooij)

Serie van drie orgelconcerten in de Franciscuskerk

  •   keer gelezen

Oudewater - De organisten Gerben Mourik en André van Vliet verzorgen maandagavond 24 augustus het eerste concert in een serie van drie in de Franciscuskerk. 


Gerben Mourik is geen onbekende als organist van de Grote Kerk en als Stadsorganist, maar is ook graag gezien tijdens concerten en festivals in binnen- en buitenland. Op zijn programma’s staan veelal Nederlandse componisten, zoals deze keer Jan Nieland en Aart de Kort. Samen met de Parijzenaren Saint-Saëns en Bonnet maken zij zijn programma compleet.
Ook André van Vliet uit Polsbroek komt met Franse en Nederlandse componisten naar Oudewater. Hij speelt drie werken van Ronald de Jong, waaronder een hommage aan Louis Vierne, die 150 jaar geleden werd geboren. Van Vliet sluit af met een Psalm-bewerking van de in 1920 geboren organist Willem Vogel. Het is opgedragen aan Herman van Vliet, voorheen organist van Oudewater en leraar van André.
Bezoekers zijn vanaf 19.30 welkom om de kerk te bewonderen. Het programma begint om 20.00 uur met een toelichting door beide organisten. Aanmelden kan via email concertenoudewater@gmail.com. Toegang kost 10 euro. Bij de ingang staat een pinapparaat.

Volgende concerten: maandag 31 augustus Geerten Liefting, organist Woerdense Bonaventurakerk; maandag 7 september Leendert Verduijn.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten