Koos van der Windt ging vanwege corona naar Friesland om heerlijk te varen. Hier samen met kleindochter Mila. (Foto: Tim van der Windt)
Koos van der Windt ging vanwege corona naar Friesland om heerlijk te varen. Hier samen met kleindochter Mila. (Foto: Tim van der Windt) Foto: Tim van der Windt

Hoe was deze zomer je vakantie?

Algemeen 158 keer gelezen

Voor veel mensen was de afgelopen vakantieperiode vanwege corona anders dan anders. Minder buitenlandse reizen, vakantie in eigen land of helemaal niet op reis geweest. Lees een aantal vakantieverhalen.

Oudewater – Volgens een medewerkster van reisbureau VakantieXperts zijn veel mensen in Nederland gebleven. Veel vakanties werden omgezet in een voucher. “Maar mensen durfden ook wel op pad te gaan. Zelfs Mallorca, Ibiza en Griekenland waren even mogelijk en ze hadden er een heerlijk rustige en goede vakantie.” Marloes Nagtegaal was één van hen. Ze vloog ook naar Ibiza. “Ik heb echt genoten, ook al was het wel anders. Overal moest je een mondkapje op. In een restaurant mocht het mondkapje pas af als je ergens ging zitten.” Op Ibiza golden strenge regels. Overal werd er streng op toegezien of je je handen bij binnenkomst wel desinfecteerde. “Daar voelde ik me eigenlijk heel veilig bij.” Marloes had een heerlijke vakantie. “Het was op Ibiza erg rustig en de bewoners waren erg blij dat er toeristen waren. Normaal zou ik niet in het hoogseizoen naar Ibiza gaan.” Ze werkt zelf als stewardess en weet dat je in het vliegtuig een mondkapje op moet. “Maar als passagier is het toch wel een beetje vervelend.”

Wanne Verwey had voor haar gezin in januari al een luxe villa geboekt in Zuid-West Frankrijk. “Toen kwam corona. Maar we zijn gewoon gegaan.” Ze kwam niet veel Nederlanders tegen en alles was lang niet volgeboekt. “Het was anders. In het openbare leven moesten we een mondkapje op. Ik maakte ze zelf van een lapje stof. In de villa merkten we er weinig van, we hadden weinig contacten.”

Evert Hermelink gaat elk jaar naar Ibiza. Hij en zijn vrouw bezoeken dan hun dochter en het gezin. “Dit jaar durfden we het niet aan. De regels waren zo streng daar, je mocht in mei maar een kwartiertje naar buiten. Nu kwam mijn dochter en het gezin maar naar Nederland op vakantie voor drie maanden!” De vakantietijd was dus een beetje anders dan anders, zegt Evert. “Ik heb veel geklust en was wat meer bezig. Tijdens een gewone vakantie heb je wat meer ontspanning.” Hij hoopt dat het in november wel mogelijk is om nog even naar Ibiza te gaan.

Koos van der Windt bleef dit jaar in Nederland. “Normaal ga ik graag naar Griekenland, maar dat durfde ik niet aan. Ik vind het heerlijk om te varen en daarom hadden we een vakantie in Friesland geboekt en namen de sloep mee. Vlak bij het Snekermeer. Dat is eigenlijk prima bevallen.” Hij trof het natuurlijk met het warme weer. “Alle huisjes op het park zaten volgeboekt. En op het water was het soms erg druk.” Hij merkte in het vakantiepark niet veel van de coronamaatregelen. “Maar in grote steden zoals Leeuwarden werd er streng op toegezien. We mochten daar echt niet met vrienden aan dezelfde tafel zitten.” Over het algemeen werd er duidelijk de looprichting aangegeven. Maar het kon per winkel wel erg verschillen. “We hebben een prima vakantie gehad ondanks corona.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 10 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 20 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13