<p>Het was klassementsleider bij de jongens Roy Velis die de sprong van de avond voor zich opeiste. (Foto: Erik van Kordelaar)&nbsp;</p>

Het was klassementsleider bij de jongens Roy Velis die de sprong van de avond voor zich opeiste. (Foto: Erik van Kordelaar) 

(Foto: Erik van Kordelaar)

Roy Velis zet magistrale sprong neer tijdens Zegvelds Kampioenschap

  •   keer gelezen

Onder mooie omstandigheden in Zegveld zijn vrijdag topsprongen neergezet in verschillende klassen. De junioren en jongens waren in topvorm en lieten dat blijken in verre sprongen. Het was Roy Velis die de sprong van de avond opeiste.


Zegveld - Ook in deze wedstrijd liet Roy Velis hij zien waarom hij bij de jongens de leiderstrui met recht mag dragen. Maar ook Mark van der Horst (Schoonhoven) liet zien dat hij verre sprongen kan maken. Tweemaal sprong hij over de 18 meter om uiteindelijk in de derde sprong tot een machtige 18.98 meter te komen. Normaal gesproken zou dit genoeg zijn voor de winst bij de Jongens-categorie, maar het liep allemaal even anders. Het was Roy Velis die in de finale met een fantastische sprong een dik nieuw persoonlijk record van 19.76 meter neerzette. Hiermee verpulverde hij het schansrecord bij de Jongens en tegelijkertijd is dit een nieuw leeftijdsrecord. Roy Velis, 14 lentes jong, liet naderde de verste sprong in het Friese kamp waar bij de Jongens al 19.92 gesprongen is.
Bij de Junioren bleef de strijd ongekend spannend. Lucas van Eijk (Haastrecht) brak in de eerste ronde al gelijk de ban met 19.01 meter. Dit inspireerde Bas van Leeuwen (Woerden). Hij zette in een prachtige sprong een dik nieuw persoonlijk record neer van maar liefst 19.53 meter, ruim een meter verder dan zijn vorige persoonlijke record. Topfavoriet Reinier Overbeek (Benschop) kon natuurlijk niet achterblijven en sprong zich met 19.24 meter als tweede de finale in. In de finale deed hij dit nog dunnetjes over en pakte hij met 19.76 meter alsnog de winst.
Jaco de Groot (Kamerik) liet hij deze avond weer zien dat hij nog steeds de te kloppen man is. Met 20.53 meter liet hij de concurrentie achter zich. Erwin Timmerarends (Bodegraven) kwam daar in zijn laatste sprong wel heel dichtbij met 20.30 meter. Hij kwam daarmee niet in de buurt van zijn kersverse persoonlijke record dat hij woensdag in Linschoten naar 21.49 meter bracht.
Bij de Dames liet Demi Groothedde (Jaarsveld) met drie maal ruim over de 14 meter zien de sterkste te zijn. Wendy Helmes (IJsselstein) en Kimberly Engelhard – Slootjes (Haastrecht) werden tweede en derde.
De Meisjes waren weer aan elkaar gewaagd. De top drie noteerde een hoge 13 meter. Het verschil zat in centimeters. Suzanne Mulder (Vlist) won met 13.94. Thalina van der Wind (Snelrewaard) en Laura Maaijen (Haastrecht) zaten daar dichtbij met 13.73 en 13.61.

Zaterdag springt de 1e klasse vanaf 18.30 uur in Polsbroekerdam.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten