Vijf vrijwilligers zetten zich al van het eerste begin met veel liefde in voor De De Mantelmeeuw. Zij werden dan ook extra in het zonnetje gezet. (Foto: Stichting de Mantelmeeuw)
Vijf vrijwilligers zetten zich al van het eerste begin met veel liefde in voor De De Mantelmeeuw. Zij werden dan ook extra in het zonnetje gezet. (Foto: Stichting de Mantelmeeuw) Foto: Stichting de Mantelmeeuw

Mantelmeeuw viert drie keer 20 jaar in 2020

Algemeen 193 keer gelezen

Woerden / Regio - Het 20-jarig bestaan van De Mantelmeeuw, hospice en terminale thuiszorg, wordt dit jaar drie keer ‘coronabestendig’ gevierd. Het Mantelmeeuw-uitje voor vrijwilligers kan dit jaar helaas niet doorgaan.

 Daarom werden de vrijwilligers vorige week woensdag gespreid over de dag in het hospice ontvangen met koffie, taart en een heel bijzonder jubileumcadeautje. Vijf jubilerende vrijwilligers werden extra in het zonnetje gezet. Al vanaf de prille start zetten Lia van Drie, Iefke Neut, Kees Peek, Joke Staal en Tineke Ultee zich met veel liefde en aandacht in.
De Mantelmeeuw heeft dit jaar nog twee bijzondere evenementen op het programma staan. Met ‘Mantelmeeuw – Uit de kunst!’ krijgen de vrijwilligers – die vaak ook op andere terreinen actief en creatief zijn – een podium. Op 3 en 4 oktober, in de Week tegen Eenzaamheid, exposeren zij bij de Kunstkring Woerden schilderijen, aquarellen, driedimensionaal werk, sieraden en foto’s.
Zaterdag 14 november is er een symposium over veerkracht en de zin van het leven. In Annex Cinema treden journalist Fokke Obbema en theatermaker Wendy Hoogendijk op. Fokke Obbema, auteur van het boek ‘De zin van het leven’, wordt live geïnterviewd. Wendy Hoogendijk brengt haar theaterprogramma Radiostilte.

Koffie met taart en een cadeautje voor Mantelmeeuw-vrijwilligers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10