Mevrouw Buijtendijk genoot op een zonnig terras van haar honderdste verjaardag en werd ook door locoburgemeester Bekker - op gepaste afstand - in de bloemetjes gezet. (Foto: Lysette Verwegen)
Mevrouw Buijtendijk genoot op een zonnig terras van haar honderdste verjaardag en werd ook door locoburgemeester Bekker - op gepaste afstand - in de bloemetjes gezet. (Foto: Lysette Verwegen) Foto:

Honderdjarige mevrouw Buijtendijk dame met pit

Algemeen 99 keer gelezen

Op veilige afstand, maar toch gezellig, met visite in de zon, vierde mevrouw Buijtendijk vrijdag in zorgcentrum Mariëmstein haar honderdste verjaardag. Ze werd door familieleden, vrienden en personeel verwend, en ook locoburgemeester Bekker nam bloemen mee.

IJsselstein - De jarige is geboren in Leiden in een gezin met drie zussen en twee broers. Na de oorlog verhuisden ze naar Amsterdam, waar ze het coupeusevak leerde. Volgens zoon Han en dochter Anja maakte ze van goedkope lapjes op de markt de mooiste kleding. “Dat vond ze de gein.” Toen haar man 22 jaar geleden overleed bleef ze fietsen met vriendinnen, zwemmen en tot op hoge leeftijd naar de gymclub gaan. De komst van vijf achterkinderen – en inmiddels vier achterkleinkinderen – vond ze prachtig. Ze bakte pannenkoeken met haar kleinzoons, dagjes uit naar De Munt waren favoriet. Tot haar 95e woonde ze zelfstandig, daarna in een aanleunwoning en sinds anderhalf jaar in het zorgcentrum. Ze geniet van het vele bezoek en is kien op haar uiterlijk: kleding moet niet saai. Oorbellen en een sjaaltje horen erbij. Dagelijks een sigaretje en een paar glaasjes jonge jenever slaat ze niet over. “Ze is 100, maar een dame met pit”, vinden haar trotse kinderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 23 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport gisteren
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws gisteren
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13