Richard Vianen (m) interviewt Piet Koster (l) en Erik Gerritsen (r) bij Dorpshuis De Vaart tijdens Montfoort Vitaal.  (Foto: Paul van den Dungen)
Richard Vianen (m) interviewt Piet Koster (l) en Erik Gerritsen (r) bij Dorpshuis De Vaart tijdens Montfoort Vitaal. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Montfoort Vitaal raakt ingeburgerd

Algemeen 296 keer gelezen

De opnames voor de tweede uitzending van Montfoort Vitaal werden vorige week donderdag gemaakt op het terras voor Dorpshuis De Vaart in Linschoten.

Linschoten / Montfoort - Het is een zwoele zomeravond en het terras is goed bezet met deelnemers en belangstellenden aan het tweede tafelgesprek van Montfoort Vitaal. Presentator Richard Vianen wil deze keer op tijd te beginnen en wat eerder te eindigen, maar het Linschotens kwartiertje gooit meteen al roet in het eten. Diverse instellingen, verenigingen, buurtsportcoaches, iedereen komt aan het woord. Samen met eerder gemaakte opnamen van verschillende evenementen wordt dat straks met de tafelgesprekken tot een geheel gemonteerd.

Bijzondere bijdrage deze keer komt van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in de persoon van Secretaris-Generaal Erik Gerritsen. Eerder deze week bezocht hij Laren, Blaricum en Bloemendaal en wilde ook bij Montfoort Vitaal te vertellen over het project Jeugd aan Zet en over de Maatschappelijke Diensttijd. “Wij hebben al zo’n 15.000 jongeren gevraagd: ‘Wat helpt jou om je talenten beter te kunnen ontwikkelen op weg naar een betere toekomst en betere vooruitzichten. Dat deden wij in het kader van het programma Maatschappelijke Diensttijd waarvoor het Kabinet sinds 2018 miljoenen heeft uitgetrokken. Staatssecretaris Paul Blokhuis trekt dit project. Voor dit jaar is er 75 miljoen maar in 2021 wordt dat 100 miljoen euro. Deelnemen aan de Maatschappelijke Diensttijd betekent ‘iets terugdoen voor de maatschappij’. Er zijn wel 100 verschillende proeftuinen waar jongeren zich kunnen aanmelden. Aan 50 deelnemende gemeenten, waaronder Montfoort, met minder dan 50.000 inwoners hebben wij een bedrag van € 10.000,- beschikbaar gesteld voor ‘Jeugd aan zet’ om jongeren in coronatijd tot verschillende activiteiten te bewegen, bijvoorbeeld als spelbegeleider. Zij krijgen daar later een waardebon van 50 euro voor die bij de lokale middenstand kan worden besteed. Ook Montfoort is goed bezig en ik hoop dat ze daarmee door zullen gaan.”

Terugkijken kan altijd

Deze aflevering en alle andere afleveringen zijn terug te kijken via www.montfoortvitaal.nl De volgende uitzending is op zondag 13 september en komt vanuit het Knopenbad. Op 4 oktober is de volgende en de voorlopig laatste uitzending staat gepland voor 25 oktober. Wie meer wil weten over Maatschappelijke Diensttijd kan terecht op de site www.doemeemetmdt.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 11 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 22 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13