Ondanks de strubbelingen vooraf heeft Diede nu voldoende vertrouwen in een veilige organisatie. (Foto: PR)
Ondanks de strubbelingen vooraf heeft Diede nu voldoende vertrouwen in een veilige organisatie. (Foto: PR)

Diede de Groot schrijft in voor US Open

Algemeen 89 keer gelezen

Rolstoeltennisster Diede de Groot, aanvoerster van de wereldranglijst, heeft weloverwogen besloten deel te nemen aan de US Open in New York. De afgelopen periode zijn de spelers vanuit de organisatie van dit evenement geïnformeerd over de voorzorgsmaatregelen die getroffen worden om een goed en veilig evenement neer te kunnen zetten.

Oudewater - Ze heeft vertrouwen in de organisatie. “De organisatie van de US Open creëert rondom het evenementen als het ware een bubbel waarin alle sporters, vrijwilligers en de organisatie tijdens het evenement leven. Ik vind het fijn om voor publiek te kunnen spelen, maar in dit geval ben ik blij dat er gekozen is om zonder publiek te spelen. Op deze manier blijft de situatie beheersbaar”, aldus de titelverdedigster.
Hoewel er in het voortraject wat strubbelingen waren door het gebrek aan communicatie vanuit het evenement, heeft de organisatie wat Diede betreft tijdig bijgestuurd en openheid van zaken gegeven. Diede: “Ik ben ervan overtuigd dat de organisatie voldoende is voorbereid op de US Open 2020 en onze veiligheid vooropstelt. Ze kunnen zich geen misstap permitteren. Natuurlijk is er ook een taak voor de spelers zelf weggelegd om zich aan alle regels te houden, ook na het toernooi”. Diede houdt na het toernooi rekening met de quarantainemaatregelen.

Tokio 2021

Het is vanwege het Coronavirus een bijzonder jaar. Na in januari geblesseerd de Australian Open gespeeld te hebben, is Diede niet meer op een toernooi in actie gekomen. De trainingen zijn, zij het in aangepaste vorm, de afgelopen maanden onder leiding van privécoach Amanda Hopmans en binnen het programma van de KNLTB doorgegaan. “Inmiddels is het prettig om weer uitzicht te hebben op het spelen van een toernooi”, aldus Diede. “Het werken aan een wedstrijdritme is belangrijk, zeker in het jaar in aanloop naar de Paralympische Spelen. De US Open is een van mijn favoriete toernooien, ik speel het evenement graag en heb in de geschiedenis ook goede resultaten neergezet.’’

Terug in het ritme

Vorige week werd Diede Nederlands Kampioen. “Met de Nederlandse Kampioenschappen is hopelijk weer een mooie start gemaakt van een reeks aan toernooien. Ik merkte dat ik in mijn ritme moest komen, weer even opnieuw moest ervaren hoe het spelen van een toernooi ook alweer aanvoelt. Naast het niveau wat ik behaalde, ben ik ook gewoon blij dat er überhaupt een toernooi kon plaatsvinden. Het voelde als vanouds, ik heb genoten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 uur geleden
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09