De masters reden op de marathon door een fout van de jury een ronde te veel, hoewel ze dit duidelijk lieten weten. (Foto: Fred Berlijn) Foto: Fred Berlijn

Drijfnat maar spectaculair NK-marathon voor skeelers SVO

Algemeen 181 keer gelezen

Afgelopen weekend stonden er weer een aantal SVO’ers aan de start, ditmaal bij het NK-marathon op het racecircuit in Zandvoort.

Oudewater - Het viel niet in het water, het NK marathon in Zandvoort, maar nat was het wel. De afstand die wel door de regen werd weggespoeld was de 100 meter sprint. Maar de SVO-rijders die naar de badplaats waren afgereisd trotseerden dapper de omstandigheden en lieten zich op het circuit van hun beste kant zien.

Bittere pil

Voor Roosmarijn van der Vaart en Marieke de Kruijff was het wel een bittere pil: die afgelasting van de 100 meter, hoewel het niet helemaal onverwacht kwam. Beide sprintsters hoopten op voor een verrassing te zorgen, maar mochten helaas voor hun de skeelers alleen onderbinden voor de marathon.

Masters in de regen

Omdat de sprints waren afgelast, was het Johan Boef die namens de club het spits afbeet. De 86 masters aan de start wachtte een loodzware race, met wind, meerdere stortbuien en flinke klimmetjes en soms spekgladde afdalingen. Al in de eerste ronde verbrokkelde het peloton op het flink golvende parcours en Boef wist al vroeg in de koers met een kopgroep van 15 man weg te komen. Toen dit groepje een ronde later brak zat hij aan de verkeerde kant van de breuk, maar in de sprint van de achtervolgers wist hij nog wel de 10e plek te bemachtigen.

Dames senioren

Roosmarijn van der Vaart, Demi Benschop en A-junior Marieke de Kruijff startten alle drie bij de dames senioren en reden onder betere omstandigheden. Nog tijdens de wedstrijd droogde het wegdek op, wat een aanzienlijk snellere wedstrijd dan bij de masters opleverde. Voor Roosmarijn waren de druiven zuur, want na twee ronden moest ze de wedstrijd verlaten. Een wiel van een geleend 125-mm-frame liep aan tegen haar schoen, waardoor het onmogelijk was fatsoenlijk te skeeleren.
Marieke de Kruijff had als doel zo lang mogelijk met het eerste peloton mee te rijden, maar kwam al snel tussen twee groepen in te zitten, waardoor ze lang alleen reed op het zware en winderige parcours. Wel vond ze het een mooie ervaring, maar baalde eigenlijk het meest van de eerder afgelaste sprint.
Demi Benschop deed bij de dames-senioren de beste zaken. Lang kon ze met het peloton mee, maar toen dat brak zat ook zij net aan de verkeerde kant. In de achtervolgende groep hield de tweedejaars senior prima stand en finishte op een keurige 33e plek.

• Een zonnige Lentemarkt in Montfoort.
Zonnig shoppen op Montfoortse lentemarkt Nieuws gisteren
Zomers dagje de boer op langs agrarische bedrijven Nieuws gisteren
• Een lange rij mensen neemt afscheid van Marcel Peters.
Afscheid van Marcel met mix van gevoelens Nieuws gisteren
• Een afscheidsfeestje in de IJsselhal.
Vives wint zijn laatste duel in de Topdivisie Sport 15 apr, 10:36
Voortgang badmintoncompetitie BC Apollo Sport 15 apr, 09:13
Montfoort SV'19 op degradatieplek, koploper VVIJ morst punten en ander voetbal Sport 15 apr, 09:07
• Auto beschadigd, inzittenden ongedeerd.
Auto met jonge kinderen in sloot bij Lopik 112 14 apr, 10:54
Geslaagde Meet & Greet over recreatie, toerisme en streekproducten Nieuws 13 apr, 09:00