Ook de Grote of Sint-Janskerk is open voor bezichtiging. Maar er is veel meer te doen in de stad. (Foto: archief Paul van den Dungen)
Ook de Grote of Sint-Janskerk is open voor bezichtiging. Maar er is veel meer te doen in de stad. (Foto: archief Paul van den Dungen) Foto: C) Paul van den Dungen

Montfoort in teken ‘leermonumenten’

Algemeen 235 keer gelezen

Tijdens Open Monumentendag in Montfoort zijn de belangrijkste monumenten weer opengesteld voor bezichtiging. Daarnaast is er een expositie ‘leermonumenten’ te zien en zijn er - zeker voor de jeugd - verschillende workshops. Voorafgaand is er vrijdag 11 september een Open Monumenten Klassendag voor de groepen 7 & 8 van de basisscholen.

Montfoort - Een groep vrijwilligers heeft zijn uiterste best gedaan een ‘coronaproof’ programma in elkaar te zetten in het teken van het landelijke thema ‘Leermonument’. Zo kunnen onder meer de RK-kerk Johannes de Doper en en de Grote of Sint-Janskerk worden bezocht, maar ook in De Knoperij in de Keizerstraat is van alles te zien. De nieuwe expositie van Stichting Oud Montfoort, die aansluit bij het thema, neemt de bezoekers mee langs verschillende aspecten van ‘leren’. Daarnaast kunnen jong en oud op deze dag de mouwen uit de handen steken. Helaas heeft het Montfoorts Kunstenaars Collectief moeten besluiten hun workshops af te gelasten, maar bij de scouting op het Pastoor Spaanplein is iedereen welkom om knopen te leren leggen en om herinneringen op te halen. Tot slot is er speciaal voor kinderen de workshop ‘Als je van trommelen ‘hout’, doe dan mee!”. Deze muzikale activiteit onder leiding van Patrick Streng staat in het teken van leren marslopen en het maken van een echt trommelplankje. De workshop duurt circa 75 minuten en start om 10.15 en 11.45 bij De Knoperij. Aanmelden kan via omd@oudmontfoort.nl.

Openstellingen

Open voor bezichtiging zijn deze dag van 10.00 tot 16.00 uur de Grote of Sint-Janskerk, de Rooms-katholieke kerk Johannes de Doper, het Oude Stadhuis en molen De Valk.

Actuele info

Hoewel de organisatie natuurlijk hoopt dat alle activiteiten door kunnen gaan, blijft een en ander afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Voor meer informatie en het meest actuele programma kunt u terecht op de website www.openmonumentendag.nl/comite/montfoort/.

Vertelconcert Oude Hollandse Waterlinie

Stichting Oude Hollandse Waterlinie organiseert zaterdag 12 september om 11.00 uur in de RK-kerk Johannes de Doper een klassiek concert door het Barok-ensemble Camerata Capelle. Op het programma staan werken van onder anderen Purcell, Dowland en Telemann. De muziek wordt afgewisseld met verhalen over de rol van Montfoort in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie en het Rampjaar 1672, verteld door theatermaker Michiel van de Burgt. Toegang is gratis. Einde circa 12.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37