Marijke Pillen en Cees Schuilenburg kregen het met bestuur en Technische Commissie voor elkaar: bridgen in het Fulco. (Foto: Lysette Verwegen)
Marijke Pillen en Cees Schuilenburg kregen het met bestuur en Technische Commissie voor elkaar: bridgen in het Fulco. (Foto: Lysette Verwegen)

De bridgers zijn terug in het Fulco

Algemeen 182 keer gelezen

Na twee proefsessies in augustus zijn de bridgers van BCIJ weer driemaal per week in de zalen van het Fulcotheater te vinden. Het vergt veel organisatie om alles in de goede coronaveilige banen te leiden, maar de bridgers zijn blij weer live te kunnen spelen.

IJSSELSTEIN – Door de corona-uitbraak is er maandenlang alleen online gebridged. “Je moet toch je vaardigheid en partnercontact behouden”, vertellen BCIJ-voorzitter Cees Schuilenburg en vicevoorzitter Marijke Pillen. Surrogaat, maar toch: “We hebben zelfs op woensdagavond online een tijdelijke competitie op kunnen zetten.”
Inmiddels is de reguliere competitie weer gestart: volgens de regels van de Bridgebond en het RIVM. In overleg met de directie van het Fulcotheater zijn er extra grote tafels geplaatst, mag aan elke tafel maar een van de twee paren doorschuiven, staan overal doekjes en desinfecteermiddelen, bedient een enkele persoon de computer en zijn er zelfs regels voor consumptiegebruik en toiletgang. De ventilatie van het Fulco is in orde bevonden en vooraf worden de ramen nog extra opengezet. “Spelen met een jas aan is niet zo prettig”, aldus beide bestuursleden. “De meeste leden voelen zich veilig. En dat moet ook, want de gemiddelde leeftijd is 60+.”
Iedereen heeft begrip voor de regels. “We willen allemaal bridgen, maar je moet er niet aan denken dat wij hier een corona-uitbraak veroorzaken. Natuurlijk respecteren we de mening van leden die uit veiligheid toch liever wegblijven.” Daarnaast is er per bridgeavond maar plaats voor de helft van het normale aantal deelnemers. “Dat levert nu door vakantie en afzeggingen nog geen problemen op. Maar het kan in de toekomst leiden tot een wachtlijst – want iedereen moet vooraf inschrijven – waarbij degenen die niet gebridged hebben een week later voorrang krijgen.”
De veiligheidseisen hebben het bestuur en Technisch Commissie heel wat tijd gekost: “Overleggen via de app en coronaveilig vergaderen in de tuin; maar we hebben het voor elkaar gekregen; inclusief een ‘coronaverantwoordelijke’ per zaal om de regels te bewaken.”

Marijke Pillen heette afgelopen week de leden welkom bij de ingang van het Fulcotheater. “Leuk om iedereen weer persoonlijk te begroeten, maar vooral om de leden de tafelindeling te laten zien en waar nodig nog uitleg te geven.” En daarna is het handen ontsmetten bij de trap – regels van het Fulco – en naar de zalen. Als vanaf 21 september de lift weer werkt, de bar open kan en er weer bitterballen zijn is alles – weer bijna – normaal. “Alleen jammer dat al onze bridge-evenementen nog niet uitvoerbaar zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws gisteren
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws gisteren
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00
• Het team Boulemeisjes aan de puzzel.
Puzzelaars klaar! Puzzelen maar! Nieuws 25 mrt, 11:25