wedstrijd team 2 in sporthal de Oever
wedstrijd team 2 in sporthal de Oever Foto: Ingrid Otto

Apollo speelt eerste thuiswedstrijd.

21 sep, 10:02 Algemeen

In de tweede week van de competitie mochten de IJsselsteiners thuis spelen.

Team 2 speelde woensdag avond al in sporthal de Oever tegen Alblasserdam 3.

Niet echt de thuislocatie van Apollo, maar noodgedwongen, omdat deze tegenstanders niet op zondag spelen. De herendubbel en damesdubbel gingen allebei verloren. Gelukkig pakten Ivo en Laura een punt bij de enkelpartij. Maar door het verlies van de volgende twee enkelpartijen kwam Apollo toch weer op achterstand. De Apollo-spelers wisten de beide mixen te winnen, waardoor de eindstand 4-4 werd.

Vrijdag in de IJsselhal is het voor de spelers ook nog even wennen, aangezien de vertrouwde houten vloer in de IJsselhal is vervangen  door een grijze kunststof vloer.

Apollo 1 had hier echter geen hinder van.  De damesdubbel van Femke Werensteijn en Cynthia de Keijzer werd nog een spannende 3-setter. En ook Femke maakte er in haar enkel een 3-setter van, maar alle punten werden door Apollo binnen gehaald en dus een 8-0 overwinning. 

 Vrijdagavond speelde Apollo 4 en Apollo 5 ook in de zaal. Apollo 4 met invaller Iwan Kuijf, die zijn enkelpartij en mix met Sandra Altena wist te winnen. Apollo 5 had op het laatste moment Hilde Wobma als invalster kunnen regelen. Zij wist ook haar enkelpartij en mixpartij met Michel Huis in ’t Veld’te winnen.  Beide teams wonnen met 5-3 hun wedstrijd.

Van de mannenteams speelde Mannen 2 en Mannen 3. Mannen 2 uiteraard een klasse hoger doordat ze vorig seizoen kampioen zijn geworden. Zij hadden opvallend veel tegenstand in de dubbels waar ze meestal de punten halen. Alleen de eerste dubbel werd gewonnen en de enkelpartijen van Marcel Heins en Jeroen Keuning. Een 3-5 verlies.

Mannen 3 wist geen vuist te maken tegen Triaq M2 en hadden met 1-7 verlies het nakijken.

Op zondag speelde Mannen 1 hun wedstrijd met maar liefst 3 invallers, die dit weekend een tweede wedstrijd speelden: Olivier Lankrijer, Jeroen Keuning en Marco Schinkel. Ondanks de verrassende combinaties of dankzij de verrassende combinaties, werd het een 6-2 overwinning.

Tot slot: Apollo 3 speelde tegen ’t Slot 2. Een tegenstander waar met name de vrouwelijke tegenstanders te sterk waren voor Apollo. De heren wisten de dubbel en hun enkelpartij nog te winnen, maar deze wedstrijd strandde met een 3-5 verlies.

Alle wedstrijden van de jeugd zijn op zondag gespeeld. Team J4 en J5 hebben hun wedstrijd gewonnen.

J2 had een gelijk spel. De andere teams hebben hun wedstrijd verloren.

J5 is een team onder de 15 jaar met de spelers Niek Smit, Roy van Vliet, Indy Kortenhoeven en Luisa Ruselar. Zij waren te sterk voor de tegenstanders van Inside. Indi speelde no een spannende 3-setter tegen haar tegenstander, maar wist de 3e set met een mooie 21-14 te winnen.Alle punten gingen naar Apollo,  een 8-0 overwinning.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55