Rosanne Kraan en Patrick Streng aan de vooravond van een nieuw schooljaar MuzieKids. (Foto: Paul van den Dungen)
Rosanne Kraan en Patrick Streng aan de vooravond van een nieuw schooljaar MuzieKids. (Foto: Paul van den Dungen)

Muziek maken geeft klank en kleur

Algemeen 221 keer gelezen

Muziekvereniging St. Carolus bestaat uit een harmonieorkest en een jeugdorkest. Daarnaast is er Slagkragt met een jeugdslagwerkgroep en ook is er nog de blaaskapel Carolanka. Professionele leerkrachten zorgen voor de opleiding van de leerlingen en verzorgen elk jaar op de basisscholen het muziekproject die allemaal uit het MuzieKids project.

Montfoort - De MuzieKids en de muziekopleiding lopen als een trein, zegt Patrick Streng, coördinator opleidingen bij St. Carolus. Het afgelopen schooljaar bestonden we 5 jaar maar corona gooide roet in het feestje. Ook de Leerlingen Slagwerkgroep, afkomstig uit het MuzieKids project, die in februari werd opgericht moest in maart alweer op slot en de leerlingen zaten thuis. Inmiddels zijn de lessen weer van start gegaan.

Slagwerkgroep

Op 22 september starten de leerlingen van groep 5 van de basisscholen voor het 6e jaar het nieuwe MuzieKids project. In de eerste 8 weken maken zij op school kennis met de verschillende instrumenten, variërend van hobo en klarinet tot saxofoon en slagwerk. Daarna begint het tweede deel, dat bestaat uit 10 weken les buiten schooltijd. Het 3e en laatste deel wordt weer op school gehouden en duurt 6 weken voor zowel het orkest, de slagwerkgroep als de zang. Eind mei is er in de soos het eindconcert. Patrick Streng: “Het is echt een uniek project dat ik nog nergens eerder ben tegen gekomen. Het MuzieKids project vervangt de muziekles op school en wordt gesponsord door Kiremko.”

Omruilen

In de eerste 8 weken mogen de kinderen hun instrument nog omruilen voor een ander, want daar is deze introductie juist voor bedoeld. Iedereen moet aan de muziekles deelnemen en dat geldt ook voor de kinderen die geen instrument willen of kunnen bespelen. Zij worden ingedeeld in de zanggroep. Rosanne Kraan, secretaris van St. Carolus, zegt dat na het concert aan iedereen een aanbod wordt gedaan om verder muziek te blijven maken bij St. Carolus. Na enige tijd gaan ze naar het Jeugdorkest.

Mede door het succes van MuzieKids heeft Carolus een tweede gitaardocent aangenomen. Sascha van Loenen geeft vanaf nu gitaar- en basgitaarlessen voor alle leeftijden. Om nóg meer mensen enthousiast te maken, biedt Carolus de hele maand oktober gratis proeflessen op (bas)gitaar aan. Dus; heb je altijd al gedroomd van gitaarles of kriebelt het al langer om jouw gitaar na jaren weer af te stoffen? Neem contact op via opleiding@sintcarolus.nl. Sascha staat klaar om er samen een succes van te maken!

Gratis proeflessen gitaar in de maand oktober

MuzieKids bestaat al 5 jaar en is echt een uniek project

Paul van den Dungen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 15 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13