Damien van Dam uit Linschoten (links) en Luca Ruijs staan klaar voor de video-opname. (Ingezonden foto)
Damien van Dam uit Linschoten (links) en Luca Ruijs staan klaar voor de video-opname. (Ingezonden foto)

Linschotenaren succesvol op eerste Duo Ju-Jitsu E-sport Event

Algemeen 171 keer gelezen

Het Kintaiko wedstrijdteam Ju Jitsu uit Woerden deed tussen 23 oktober en 1 november mee aan het allereerste internationale e-Duo system toernooi. Met vijf koppels in diverse categorieën werd - op video - vanuit de eigen dojo in Woerden gestreden voor eremetaal. Linschotenaren Damien en Chelsey van Dam behaalden eenmaal goud, zilver en brons.

Linschoten / Woerden - Aan dit allereerste e-toernooi met 139 deelnemers uit 15 landen uit vier verschillende continenten werden er video-opnames ingezonden waarbij vooraf bepaalde verdedigingstechnieken gedemonstreerd moesten worden. De inzendingen werden beoordeeld door internationale scheidsrechters. De vijf koppels van Kintaiko behaalde allemaal de halve finales. Een van de deelnemers waren broer en zus Damien en Chelsey van Dam uit Linschoten.
Chelsey van Dam deed samen met haar partner Kai van den Berg mee aan de categorie mixed duo onder 12 jaar. Na een goede voorronde moesten zij in de halve finale hun meerdere erkennen in een Oostenrijks koppel en behaalde hiermee een bronzen medaille. Damien van Dam deed mee in meerdere categorieën. Samen met zijn partner Nova van den Broek deed hij mee aan de categorie mixed onder 16 jaar. In de halve finale streden zij tegen een Russisch koppel dat te sterk bleek te zijn. Ook zij behaalden brons.
Damien van Dam is samen met zijn partner Luca Ruijs al tweemaal Nederlands Kampioen geworden onder de 16 jaar. Samen komen ze vanaf volgend jaar uit voor de categorie heren onder de 18 jaar en deden daarom bij dit e-toernooi mee in twee categorieën: heren onder 16 en onder de 18 jaar. In de eerste categorie wonnen zij de halve finale van een ander Nederlands koppel en plaatsen zij zich voor de finale tegen een Russisch koppel. Een spannende strijd die nipt werd verloren met een half punt verschil en dus een welverdiende zilveren medaille opleverde. De categorie onder 18 jaar heren bleek voor beiden een verrassing op te leveren in de vorm van een onverwacht ruime overwinning. Met drie punten verschil wonnen zij overtuigend van een Italiaans koppel en behaalden hiermee goud.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10