Afbeelding

Mondkapjesmaatschappij

Algemeen 287 keer gelezen

Het is een rare vertoning. Overal waar je komt hebben mensen mondkapjes op. Dat moet natuurlijk ook. Maar ik kan er toch niet goed aan wennen. Ik kijk vooral naar de ogen en het postuur van mensen om in ieder geval bekenden nog normaal gedag te zeggen. 

Laatst sprak iemand mij vriendelijk aan, maar ik had geen idee wie het was. Aan alles was te merken dat ze me kende maar het kwartje wilde bij mij niet zakken. Net zoals er veel verschillende mensen zijn, zijn er heel veel verschillende mondkapjes. Gewoon standaard wegwerp blauw, zwart of met een bloemetje. Sommigen lijken op koffiefilters en anderen hebben een mooie strakke pasvorm. Soms denk ik warempel, O die is mooi!

Ze lijken op koffiefilters

Zelf heb ik een doorzicht exemplaar op dit moment. Manlief, heeft het op internet besteld en ik ben er blij mee. Dan kun je tenminste zien wie ik ben en kan ik je lachend aankijken. Mooie bijkomstigheid is dat mijn bril nu niet beslaat. De wereld is al mistig genoeg. Toch? Over het algemeen worden ze nu keurig gedragen. Veel mensen houden zich aan de voorgeschreven adviezen. Het is en blijft een rare tijd, dat wel. Ook het emoji symbool op Whatts app met het mondmasker wordt vaak gebruikt. Ik weet niet of deze voor de corona ook al bestond maar nu komt hij goed van pas. Natuurlijk niet om besmetting te voorkomen, want dat kan gelukkig niet via Whatts app, maar om in onze communicatie een mondkapje te gebruiken. Nou, dat kan zeker geen kwaad. Want de grove taal en schofferingen zijn soms buiten proporties. Wat is de standaard moraal toch verloederd. Ik vind het schokkend om te lezen welke woorden mensen soms in de mond nemen en elkaar met scherpe en grove woorden bekogelen. Dus wat mij betreft gebruiken we het mondkapje via social media voor langere tijd. Leg eens je hand op je mond, of doe een kapje ervoor, voordat je weer met bagger gaat gooien.

column | Margreet Nagtegaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws gisteren
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport gisteren
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13