Dynamisch FC Oudewater velt Houten

  •   keer gelezen

Oudewater - FC Oudewater heeft SV Houten met 2-0 verslagen. Een veelzeggend resultaat, want Houten was een goede graadmeter. Vorig seizoen -afgebroken vanwege corona- leken zij op weg naar het tweedeklasserschap. Als je dan wint, weet je een beetje waar je aan toe bent. 


De wil om een goed resultaat te bereiken was van meet af aan zichtbaar en voelbaar. Vier Oudewaterse spitsen bewogen zich met grote snelheid op alle posities voorin en daarachter waren Ivo Anbergen en aanvoerder Simon LaLau paraat om het middenveld in de greep te houden.Maar gaandeweg werd het een gelijk opgaande strijd en kwam Houten beter in de wedstrijd. Er volgde een rommelige fase waarin de Oudewaterse oogst bestond uit een aantal hoekschoppen. Niek Sluijs was in deze periode nog het dichts bij de openingstreffer maar zag zijn rebound via een uitgestoken been tot hoekschop gedegradeerd. In de slotfase van de eerste helft zette FC Oudewater nog even aan. En met succes. Nadat Bart Griffioen voor een schot had gekozen dat naast vloog, was Ivo Anbergen -met zijn ‘luchtmachtmaten’ Sluijs en Van der Zwart naar voren gesneld- koppend succesvol op een scherp genomen vrije trap van rechtsachter Van der Neut; 1-0.
Na de hervatting nam aanvoerder LaLau in de 56e minuut met een juweeltje de honneurs waar. Toeschouwers ter hoogte van het clubgebouw konden de baan van het schot volgen en de met de buitenkant van de rechterschoen van afstand getrapte bal feilloos in de benedenhoek zien verdwijnen; 2-0. Op dit eindresultaat viel niets af te dingen; de veldbezetting en de veel van positie wisselende spitsen waren Houten te machtig.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten