<p>De wedstrijd tegen Upward bood een goede kans om drie punten bij te kunnen schrijven. (Foto: Tony Buijse)</p>

De wedstrijd tegen Upward bood een goede kans om drie punten bij te kunnen schrijven. (Foto: Tony Buijse)

(Foto: Tony Buijse )

IJsseloever Heren 1 zet mooie competitiestart door met thuiswinst

  •   keer gelezen

Voorbeschouwend kan er gesteld worden dat IJsseloever Heren 1 een mooie start in de de competitie maakte. Van Hattem werd overtuigend gewonnen. Uit de laatste twee wedstrijden behaalde het team 1 punt en belandde op de 6e plek in de poule. Upward won ook van Hattem, maar met 1 doelpunt verschil. Hun eerste twee wedstrijden verloren zij van respectievelijk Ede en Berkel-Rodenrijs.


IJsselstein - De wedstrijd van IJsseloever tegen Upward bood dan ook een goede kans voor de IJsselsteiners om drie wedstrijdpunten bij te kunnen schrijven. Dat lukte. IJsseloever won met 1-0.
Bij het begin van de eerste helft ziet er naar uit dat Upward niet zonder punten naar huis wil. De gastploeg blijft lang met veel druk op de helft van IJsseloever spelen. De Upward keeper blijft continue de veldspelers aansturen en aanmoedigen. Echt veel kansen om te scoren krijgen de Arnhemmers niet. Het is juist IJsseloever dat een aantal fraaie kansen weet te creëren. Spits Daan Kraaijenhagen wordt verscheiden malen gelanceerd en krijgt de mogelijkheid om de bal richting het doel van Upward te slaan. Met de rust is het nog steeds 0-0.
Gedurende de rust heeft de coach van de thuisploeg een goed gesprek met het team. Althans dat blijkt bij het begin van de tweede helft. De rollen lijken nu omgedraaid. IJsseloever voert de druk op Upward flink op. Er wordt nu voornamelijk op de Arnhemse helft gespeeld. Het derde kwart blijft echter doelpuntloos. In het vierde kwart zweept de IJsselsteinse coach het team flink op. De laatste fase van de wedstrijd wordt een spannende. In de 30e minuut valt dan toch eindelijk een verlossend doelpunt voor IJsseloever. Daan Kraaijenhagen weet na wat ‘gepingel’ in de cirkel, de bal achter de keeper in het doel te werken, 1-0. In de laatste minuut krijgt Upward dan een strafcorner. De wedstrijd is dan inmiddels al afgefloten. IJsseloever komt er dan wel uit, maar Upward krijgt dan weer een strafcorner. Uiteindelijk belandt de bal achter de achterlijn door een Upward speler en is de wedstrijd voorbij. Met drie punten in de zak stijgt IJsseloever Heren 1 naar de 5e plek in de poule.
Ede won thuis van Zwart-wit met 1-0 en gaat aan de leiding, gevolgd door Union. Onderin de poule staan Berkel-Enschot en Groningen. Op de onderste plek staat Hattem, dat van Leiden verloor met 7-0 en daarmee al vroeg in de competitie de degradatiekandidaat is geworden.

De volgende wedstrijd van IJsseloever is uit bij Leiden op 4 oktober.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten