Rode kaart doet Benschop de das om

Algemeen 95 keer gelezen

Benschop -
De eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen in en tegen de Meern bracht Benschop geen geluk. De rode kaart in de 30e minuut van de wedstrijd deed de wedstrijd kantelen, maar in de 94e minuut was de overwinning voor De Meern pas definitief tegen het tiental van Benschop.

Benschop begon uitstekend aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij. Al in de 5e minuut brak Mohamed Mazouz op rechts door maar vond keeper Smorenburg op zijn weg. Even daarna kopte Achraf Merroun een corner van Mike Vergouw net naast. Ook De Meern was af en toe wat gevaarlijk, maar de achterhoede van Benschop stond als een huis en gaf nauwelijks iets weg. In de 22e minuut brak David Verweij door en verscheen alleen voor Martijn Smorenburg, maar die voorkwam de voorsprong voor Benschop. Er volgde een golf van corners op het doel van De Meern en in de 25e minuut was het raak voor Benschop. Daimios Damkalis draaide een corner van links scherp in en Achraf Merroun kopte op de paal. De terugkaatsende bal kreeg hij weer voor het doel en via een speler van De Meern verdween de bal in het doel. 0-1. Een minuut later echter was het weer gelijk. Achterin was de dekking even weg en Bob Prins verscheen helemaal vrij voor Jesper vd IJssel. Daimios gaf hem een duw waarvoor de goed leidende Dorrestein geel en een penalty gaf, die feilloos door Gentenaar werd ingeschoten. 1-1. Even daarna was het einde wedstrijd voor Daimios. Een lichte overtreding op de zich heftig aanstellende Lorenzo Lassooij was voor scheidsrechter Dorrestein de reden om hem zijn tweede gele kaart dus rood te geven. Benschop moest hierdoor een uur met 10 man verder. Bob Prins had voor de rust de 2-1 op zijn schoen, maar Jesper vd IJssel redde fraai.

Na de rust was Thomas Koense bijna succesvol. Het wist de treuzelende achterhoede de bal afhandig te maken maar zijn schot vloog net over het doel. Het geroutineerde De Meern, dat de nodige versterking van de opgeheven zondag had gekregen, nam langzaam het heft in handen en het keihard werkende Benschop moest achteruit. Er ontstonden wat mogelijkheden, maar het duurde tot de 75e minuut voordat Gentenaar de 2-1 op het bord zette. Benschop probeerde het onheil te voorkomen door alles of niets te gaan spelen. In de 93e minuut redde keeper Smorenburg fraai de drie punten, door een vliegend schot van Merlijn van den Berg over de lat te tikken. De daarop volgende afgeslagen corner was voor Abel Prins een klein kunstje om de 3-1 eindstand op het bord te zetten.

Jammer dat de wedstrijd zo verliep, maar als Benschopper weer genoten van het voetbal en de inzet.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen CSW in Wilnis op het programma. De wedstrijd daar begint om 14.30 uur.

Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37