<p>Ria van Hooijen-Bos maakte vele malen de gang &#39;naar boven&#39;. Vorige week voor het laatst, toen Roy van Rooyen en collega Scott, van Terberg Totaal Installaties, de webcam loskoppelden. (Ingezonden foto)</p>

Ria van Hooijen-Bos maakte vele malen de gang 'naar boven'. Vorige week voor het laatst, toen Roy van Rooyen en collega Scott, van Terberg Totaal Installaties, de webcam loskoppelden. (Ingezonden foto)

(Foto: )

De IJsselsteinse ooievaars zijn gevlogen

  •   keer gelezen

De warme maanden zijn voorbij en de ooievaars zijn gevlogen. Vorige week werd ook de webcam van de basiliektoren gehaald. En dat was even wennen voor de trouwe volgers.


IJSSELSTEIN – Dankzij de webcam van Terberg Totaal Installaties en het YouTube-kanaal van Isis Jewels werden de ooievaars vanaf 15 maart door velen gevolgd; vanaf de prille liefde tussen Bas en Lieke, de vijf eieren en het uitvliegen van Grote Dons. De laatste weken is alleen Bas nog regelmatig ’s nachts op het nest. “Terberg heeft de webcam weer nodig en omdat het steeds vroeger donker wordt is er nog weinig te zien”, vertelt initiatiefnemer Ria Hooijen-Bos. Ze geniet na van alle hartverwarmende medewerking; van ooievaarsdeskundige Piet van Andel, Terberg, Isis Jewels, koster Wil van Doorn, de brandweer, gemeente en kerkbestuur, Plus en Zuccotto. “Allemaal zo betrokken, net als iedereen die van de ooievaars genoot en prachtige foto’s op onze Facebookpagina plaatsten.”
Ria gaat niet stilzitten. “We gaan kijken of een tweede nest mogelijk is in of nabij het Kasteelpark en eventueel op het wiel van de Rijpickerwaard. Daar moet veel voor geregeld worden en we hopen weer op steun en medewerking.” Volg het nieuws op de Facbookpagina Ooievaars IJsselstein.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten