Bert van Dijk neemt na 23 jaar afscheid als Klantadviseur/Baliemedewerker Burgerzaken. (Foto: Paul van den Dungen)
Bert van Dijk neemt na 23 jaar afscheid als Klantadviseur/Baliemedewerker Burgerzaken. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: (C) Paul van den Dungen

Bert van Dijk verlaat Montfoortse gemeentebalie

Algemeen 393 keer gelezen

Achter de publieksbalie in het Huis van Montfoort zal na vandaag het voor velen vertrouwde gezicht van Bert van Dijk (66) niet meer te zien zijn. Na ruim 23 jaar neemt hij afscheid en gaat van zijn welverdiende pensioen genieten.

Montfoort/Linschoten  Het is 1954 als Bert van Dijk in het toenmalige Salem ziekenhuis van Ermelo als een 10 ponder ter wereld komt. Zijn jeugd brengt hij in het Gelderse Putten door en zijn militaire dienst vervult hij in Ossendrecht en in de Hojelkazerne in Utrecht. Na zijn diensttijd gaat hij de ziekenverzorging in en begint na zijn opleiding in het verzorgingshuis Tamarinde op het Utrechtse Overvecht. “Ik moet eerlijk zeggen dat mijn hart nog steeds bij de zorg ligt en daar was ik zeker blijven werken als ik geen dubbele hernia had opgelopen. Een baan in de zorg vraagt 100% inzet en als je die door lichamelijke klachten niet meer volledig kunt geven, dan is het einde oefening.” Intussen bekleedt Bert verschillende functies waaronder bij Post NL aan de Edisonweg in Woerden. In 1989 vond de gemeentelijke herindeling plaats en kwam Linschoten bij Montfoort. “In september 1990 werd ik aangesteld als een van de twee beheerders van Zalencentrum De Vaart in Linschoten. Daar deed ik allerlei werkzaamheden van onderhoud en reparatie tot organisatorische zaken. Inmiddels heet dit het Dorpshuis De Vaart en dat heel erg belangrijk is voor de inwoners van Linschoten omdat zich daar het overgrote deel van het verenigingsleven afspeelt.’’
Zes jaar later kwam hij in dienst van de gemeente Montfoort, volgde een opleiding aan de Bestuursacademie en werd aangesteld als klantadviseur/beleidsmedewerker Burgerzaken. ‘’In februari 1997 kwam ik achter de balie terecht en daar heb ik tot de dag van vandaag met heel veel plezier gewerkt. Ik ben een mensenmens en ga het publiek aan de balie maar ook zeker mijn collega’s missen. Naast een baan in de zorg is dit echt een mooi en leuk beroep geweest. Ik ging fluitend naar mijn werk en kwam er ook weer fluitend vandaan. Er ontstonden vaak leuke gesprekken bij de aanvraag of afgifte van paspoorten, rijbewijzen of uittreksels. Ik maak graag een grapje, bijvoorbeeld door te wijzen op de camera’s achter mij. Ik zei dan altijd dat de burgemeester over mijn schouders mee keek of ik wel op tijd mijn pilletjes had ingenomen. Bij de aanvraag van documenten vroeg ik altijd naar de lengte van de aanvrager, want het klakkeloos overnemen uit het oude document kan problemen geven. Iemand die op z’n 15e nog 1.60 m was kan op z’n 20e een heel stuk zijn gegroeid. Soms vroeg ik voor de grap naar hun gewicht en zei dan dat ze op de linker tegel voor de balie moesten gaan staan. Ook dat leverde soms hilarische momenten op. Gewoon netjes, maar leuk.”

Bert is een evangelist en gaat daar nu (nog) meer tijd aan besteden. Hij is lid van de Evangelische gemeente in Oudewater en actief bij de Landelijke Evangelisatie Stichting ‘Naar House’. Op 1 oktober is er nog een officieel afscheid bij de gemeente Montfoort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37