Ilse Menting van Dorpshuis De Vaart werd zaterdag aangenaam verrast door de vele steunbetuigingen die het verenigingsleven haar kwam brengen. Foto: Paul van den Dungen
Ilse Menting van Dorpshuis De Vaart werd zaterdag aangenaam verrast door de vele steunbetuigingen die het verenigingsleven haar kwam brengen. Foto: Paul van den Dungen Foto: (C) Paul van den Dungen

Linschoten steekt Ilse Menting hart onder de riem

Algemeen 440 keer gelezen

De dreigende sloop van Dorpshuis De Vaart houdt de gemoederen steeds vaker bezig. Voor de vele gebruikers van De Vaart een reden te meer om zaterdagavond de uitbaatster Ilse Menting een hart onder de riem te komen steken.

Linschoten - Buiten het Dorpshuis De Vaart zitten corona-proof, een groot aantal leden van het Linschotense verenigingsleven. De klaverjasclub, de biljartvereniging, Ludiek, Volleybal, de Ma-Mi groep, Jan Claussen, LiBel, Harley Davidson ‘t Centrum en een Marokkaanse afvaardiging waren speciaal naar het dorpshuis gekomen om Ilse Menting te steunen. Ilse wist van niets en was verbaasd zoveel bekenden te zien. ‘s Middags had een groep Marokkanen op haar verzoek een grote Tajine-maaltijd gemaakt die rond vijf uur smakelijk werd verorberd. Boy Derksen en Lonneke Benninghof hadden de avondbijeenkomst georganiseerd, daarbij geassisteerd door Ki-Sook Kautz. De inclusiviteit van Ilse voerde in alle toespraken de boventoon. Huidskleur, geaardheid, religie, jong of oud, iedereen is bij haar welkom. Ze biedt een veilige haven en iedereen voelt zich er ook veilig. Ze is liefdevol, doch rechtvaardig. Een groep Marokkanen die lange tijd als een soort ‘hangjeugd’ op het plein voor De Vaart vertoefde haalde ze toen het regende naar binnen. Sindsdien hebben ze daar een eigen plekje. Ze drinken thee en voelen zich er thuis. Moussa Harmachi en zijn broer Driess hebben 4,5 uur in de keuken gestaan om de Tajine te maken.
De sloop van het Dorpshuis maakt straks aan dit alles een einde. Ilse werkt er nu zes jaar, eerst nog met Paul van Eijk en de laatste drie jaar alleen. Ook de verenigingen maken zich grote zorgen over hun toekomst. Zij vinden de gemeente in deze niet erg coöperatief en vaag en traag met informatie. Is dit dan de spreekwoordelijke stilte voor de storm, lees: sloopkogel?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23