Door corona geen feestje met alle bewoners, maar de vier bestuursleden delen bloemen, gebak en een presentje uit. (Foto: Lysette Verwegen)
Door corona geen feestje met alle bewoners, maar de vier bestuursleden delen bloemen, gebak en een presentje uit. (Foto: Lysette Verwegen)

Bewonersvereniging Tepestraat 20 jaar

Algemeen 322 keer gelezen

Waar bewonersgroepen in de wijken dreigen te verdwijnen gaat dat voor Bewonersvereniging Benschopperpoort niet op. Bestuur en leden vierden deze maand het 20-jarig bestaan.

IJSSELSTEIN – Met 20 jaar op de teller is de Bewonersvereniging Benschopperpoort – in de wandelgangen ook wel Bewonersgroep Tepestraat genoemd – de langst bestaande bewonersgroep in een continue bezetting. En met een constant ledenaantal: bijna alle bewoners van de 43 appartementen in het drie verdiepingen tellende seniorencomplex aan de Tepestraat. “De oudste – letterlijk – en de gezelligste vereniging”, voegen bestuursleden Cor Zwarts (76), Janny Snijders (77), Janny Sernhof (72) en Bets Veldhuizen (67) eraan toe. “En dat hopen we nog jaren te blijven.” Voor dit bestuur geen moeilijke zaken of verwikkelingen: “Ons belangrijkste doel is saamhorigheid en gezelligheid voor de bewoners van ons complex.” En dat lukt prima, vooral in de gemeenschappelijke ruimte Molenzicht, die het complex voor dit doel rijk is. Er is een activiteitenprogramma voor bijna de hele week, van klaverjassen en bingo tot gym onder begeleiding, kaarten maken en samen koffiedrinken op zondag. “En we organiseren leuke evenementen door het jaar heen: de paasbrunch, een kerstdiner, stamppotavonden en een nieuwjaarsreceptie.”

Niemand verhuist
Er zijn goede contacten tussen de bewoners onderling. “We houden elkaar allemaal een beetje in het oog terwijl iedereen toch zijn of haar eigen leven leidt”, vertelt voorzitter Cor Zwarts. Hij was met 55 jaar een van de jongste bewoners die 20 jaar geleden in het toen nieuwe complex kwam wonen. “De Tepestraat was een van de eerst seniorencomplexen. Voor 55+, later werd het 65+.” Inmiddels ligt de gemiddelde leeftijd heel wat hoger. “Niemand verhuist”, lachen zijn collega-bestuurders. “Het is hier veel te gezellig. Er wonen zelfs honderdjarigen.” Zelfstandig wonen en sociale contacten zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden en worden door de overheid gestimuleerd. “Dat is hier vanzelf gegroeid. Mia Westerhout, een van de bewoners, heeft direct na de oplevering de bewonersvereniging opgericht en dankzij Provides en een weldoener uit Nieuwegein – er kwamen ook een aantal bewoners uit die gemeente – konden we Molenzicht inrichten. We brengen ook bezoekjes met een bloemetje bij ziekte, rouw en trouw - de huwelijksjubilea - en bij bewoners die 90 of 100 worden.”

Helaas geen feestje
Corona gooide helaas roet in het jubileumfeestje dat vorig jaar al werd gepland. “Iedereen had 9 september in de agenda staan; voor een receptie, lunch en met de bus naar een diner buiten de deur”, vertelt het viertal, waarbij mede-organisator Sico Winter ontbreekt. “Nu is het ‘armoe’ met het alternatief: een bos bloemen, een gebakje en een cadeaubon voor iedereen.” Ze hopen snel weer aan de slag te kunnen: “Corona veroorzaakt te veel eenzaamheid.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport gisteren
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50