FC Oudewater verslaat Focus’07: 1 – 2

Algemeen 113 keer gelezen

Oudewater - Het werd een heel variërende wedstrijd vooral als je naar de kwaliteit van het spel keek. Onder bijna troosteloze omstandigheden, geen echte toeschouwers en slechts acht mensen op de tribune kon je niet bepaald over inspirerend spreken. Overigens waren deze kijkers geblesseerde spelers hetgeen volgens de geldende regels, op gepaste afstand van elkaar, is toegestaan.

Binnen twee minuten moest de Oudewaterse defensie ingrijpen bij een hoekschop tegen. Dit is duidelijk geen sterk punt van de Oudewaternaren. Maar hierna was het direct prijs aan de andere kant van het veld. Het werd een “voutjebedankt’ doelpunt, een te krappe terugspeelbal werd onderschept door Tim Goes en die liet er geen gras over groeien op het overigens zeer matige kunstgrasveld ( 0-1, 4de min.). Goed uit hun doen moesten doelman Derks en zijn verdedigers alles uit de kast trekken om de schade te beperken. Vooral Bart Griffioen werd in deze fase van de strijd een plaag voor de thuisploeg. Met heel goed spel werden de Focus-middenvelders onder de voet gelopen en kregen de verdedigers van de thuisclub het steeds benauwder. Het enige aanvallende lichtpuntje was op dat moment een afstandsschot van Joey Hoffmans, keeper Bart Meuleman kon de bal echter simpel uit de lucht plukken. Er slipte ook een klein foutje van Jesper van der Zwart tussendoor maar verder was het alleen Oudewater dat heel goed voetbal liet zien. Tot twee maal toe moest Demian Ririmasse groter onheil voor zijn ploeg voorkomen na herhaaldelijke plaagstootjes van Goes en Grifffioen. Een dik halfuur verder was het uiteindelijk toch dit koppel dat voor de 0-2 zorgde. De aangever Bart Griffioen en de “killer” Tim Goes (33ste min.). Met wat Kick-and-Rush-voetbal probeerde de thuisploeg nu de bakens te verzetten, maar dit was niet echt leuk om te zien. Het spel van Oudewater zakte ineens weg naar een matiger niveau en de pauzethee leek dan ook als een verlossing te komen.

Bjorn Stalvord voor Djardo Boele en Menno Venhof voor Nick van den IJssel waren de pauzewissels aan Oudewaterse zijde. Een dubieuze terugspeelbal van een Oudewaterse verdediger werd door keeper Bart Meuleman met de handen opgeraapt, dit werd onmiddellijk bestraft door de dienstdoende referee, een vrijetrap op een metertje of 7 recht voor het Oudewaterse domein. Uiteindelijk smoorde de bal in de Geelbuikse verdedigingsmuur. Kort hierna verslikte aanvoerder Snel zich in een simpele bal en zakte het niveau van de wedstrijd steeds verder weg. Gelukkig voor de Oudewaternaren was daar telkens weer Bjorn Stalvord die het hoofd behoorlijk koel hield. De tegentreffer kwam wel met wat mazzel tot stand. Een indraaiende bal werd door de benen van Ivo Anbergen van richting veranderd (1-2 o.g.). Het missen van kansen werd door diverse Oudewaterse spelers tot een kunst verheven. Gelukkig bezondigden ook de Culemborgse zich spelers hieraan. Het billendichtknijpen op de bank moest dan ook door het eindsignaal worden afgebroken, maar de leidsman, welke ook tot een bedenkelijk niveau reikte, wilde hier pas na 7 blessureminuten aan meewerken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14