Afbeelding
Aangeboden door Groepen.nl en vacancesprovence.nl

Tips voor een vakantie met een grote groep

Algemeen 168 keer gelezen

Op vakantie gaan met een grote groep is onwijs gezellig. Het vraagt alleen wel de nodige voorbereiding. Je wilt het natuurlijk wel iedereen naar hun zin maken en daarom is het goed dat bij het boeken alle neuzen dezelfde kant op staan. Maar waar moet je nu precies rekening mee houden? Wij vertellen je er graag meer over! 

Plaats van bestemming 

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je de plaats van bestemming gaat bepalen met zijn alle. Dit kan overal zijn. Misschien willen jullie wel met zijn alle in Nederland blijven of gaan jullie liever toch naar een warme plek in het buitenland. Probeer dit ver van te voren al met elkaar te bespreken, zodat jullie het eens zijn en snel kunnen boeken. Bij groepsaccommodaties komt het namelijk vaak voor dat het vroeg volgeboekt is. Dit brengt ons gelijk bij het volgende puntje. 

Accommodatie 

Als je op vakantie gaat met een grote groep, zal de accommodatie aan een aantal eisen moeten voldoen. Zoek ten eerste naar een accommodatie met genoeg slaapplekken voor iedereen, zoals een vakantiehuis 6 personen. Bij het boeken staat al aangegeven of de accommodatie beschikt over gedeelde kamers of aparte slaapkamers. Het is dan ook verstandig als je als reisgezelschap bepaalt wat iedereen prettig vindt. Verder is het goed om te overleggen over welke faciliteiten een accommodatie moet beschikken. Wil je naar een groepsaccommodatie Zuid Frankrijk? Dan is bijvoorbeeld een airco of ventilator wel heel fijn om te hebben. Verder hebben sommige accommodaties ook een eigen keukentje of mogelijkheid om kleding te wassen. 

Omgeving 

Naast dat bovenstaande punten erg belangrijk zijn, is het ook wel handig als jullie leuke dingen kunnen ondernemen in de omgeving. Je kiest natuurlijk een verblijfsplaats ook mede dankzij de omgeving. Maar voordat je gaat is het soms ook fijn om al uit te stippelen wat jullie precies gaan doen op vakantie. Je kunt van te voren al uitzoeken welke mogelijkheden de omgeving biedt en dan kun je vooraf al overleggen. Het kan natuurlijk zo zijn dat niet iedereen dezelfde dingen wil ondernemen. Spreek dan ook af dat je elkaar de vrijheid geeft om te kunnen doen wat hij of zij wil. Zo kunnen jullie met sommige activiteiten ook de groep opsplitsen. Zo kan iedereen genieten van de vakantie en krijg je geen scheve gezichten als jullie het niet eens kunnen worden op vakantie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10