Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein_Lopik

  •   keer gelezen

De Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik heeft meer dan 150 vacatures bij meer dan 50 verschillende organisaties.


Deze week 22-10-2020 schenkt de Vrijwilligerscentrale aandacht aan de volgende vacatures.

Rode Kruis afdeling IJsselstein zoekt:

Planners (centralisten) vervoer

De verwachting is dat er in de komende maanden veel hulp van het Rode Kruis zal worden gevraagd. Bij al die hulpvragen van diverse (zorg)organisaties zullen vele Rode Kruis vrijwilligers en Ready2Helpers worden ingezet. Daarom zijn we op zoek naar u! Wat gaat u doen:
– Inplannen van Covid-19 vervoer en niet medisch spoedvervoer voor externe organisaties;
– Indelen van chauffeurs en bijrijders op beschikbare voertuigen;
– Bijhouden van administratie van de ritten;
– Het is vanuit huis te regelen als je in het bezit bent van een computer en mobiele telefoon.

Vrijwilligers met rijbewijs voor begeleid vervoer en begeleiders voor begeleid vervoer

Zoals u op het nieuws heeft gezien, neemt het aantal coronabesmettingen weer snel toe. Het Rode Kruis district actiecentrum (DAC) is zich aan het voorbereiden voor een tweede golf.. Daarom doet het nu deze oproep aan vrijwilligers van het district om te kijken naar deze vacatures. De werving staat open voor vrijwilligers die voldoen aan de criteria die gesteld zijn voor de beschreven functies en die volgens de richtlijnen van het RIVM niet behoren tot de risicogroep of ouder zijn dan 70. Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers die mensen willen vervoeren die positief getest zijn op Covid of die nog getest moeten worden.
Tevens wordt gezocht naar vrijwilligers die mensen willen vervoeren waarbij GEEN sprake is van Covid.

Historische Kring IJsselstein zoekt:

Redactieleden

Voor het mooie tijdschrift “Bijdragen tot de geschiedenis van IJsselstein Stad en Land“ is de Historische Kring op zoek naar 2 redacteuren. De doelgroep van het tijdschrift is een historisch geïnteresseerd publiek in de geschiedenis van IJsselstein in de breedste zin van het woord.

Duurzaam Lopikerwaard zoekt:

Energiecoaches

Enthousiaste vrijwilliger(s) die energiecoach willen worden. Dat betekent dat u met enige regelmaat energiegesprekken van 1-2 uur voert bij mensen thuis in de gemeente Lopik.
De groep van energiecoaches bestaat nu uit 3 mensen, maar er zijn meer mensen nodig in de komende tijd. U kunt zelf uw tijden bepalen.

Zwerfvuilambassadeurs

Dit is een initiatief van deelnemers aan de stichting Duurzaam Lopikerwaard uit gemeente Lopik. Zij ergeren zich aan het vele zwerfvuil op straat en willen daar iets aan doen. Zwerfvuilambassadeurs gaan geregeld met prikstok en vuilniszak op pad om zwerfvuil te rapen. Zij zijn hiermee een voorbeeld en hopen dat meerdere mensen dit voorbeeld volgen.

Energieambassadeur

Energieambassadeurs zijn bewoners/vrijwilligers die interesse hebben in energie besparen en duurzame energieopwekking en samen met hun buren duurzaam aan de slag willen. Ze geven gratis en onafhankelijk advies.

Duizendpoot

Mensen die mee willen helpen met het organiseren van activiteiten zoals bewonersavonden en de braderie. Mensen die kennis hebben van marketing en communicatie om input te geven voor de website/publiciteit kunnen verzorgen rondom de activiteiten die we organiseren etc. Mensen die specifieke kennis hebben op het terrein van duurzaamheid en die kennis in willen brengen en iemand die goed is met planningen om de diverse projecten te bewaken.

Vrijwilligerscentrale is bereikbaar:

Via de website  www.vwijl.nl

Per mail: info@vwijl.nl

·         Bezoekadres en openingstijden:Bibliotheek  Lek & IJsselOvertoom 7, 3401 BK IJsselstein Aanwezig:  woensdag en donderdag van 10.00-12.00 uur De kinderclub Telefonisch: 06-52292057 of 030-6887030

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten