Hockeyers blijven sportief en positief

Algemeen 28 keer gelezen

Ook Hockey Club IJsseloever heeft het niet makkelijk in de huidige lockdown. Er zijn geen competitiewedstrijden, geen senioren hockey, geen publiek en het clubhuis is gesloten. De jeugd mag echter nog wel trainen. En tegen elkaar spelen.

IJsselstein - Direct na de aankondiging van de recente corona maatregelen heeft de Jeugd commissie van de club een interne competitie opgezet. Alle jeugdteams spelen daarin tegen elkaar. Met teams spelend op zes verschillende niveaus, in zeven verschillende klassen en met ongeveer drie keer zoveel meisjes teams dan jongens teams, is het een grote uitdaging om twee teams tegenover elkaar te zetten die qua sterkte gelijkwaardig zijn. Daarbij ontkwam de commissie er niet aan om de meeste jongensteams tegen een meisjesteam te laten spelen. En dat leverde verrassend leuke wedstrijden op. Waar men bij reguliere competitie wedstrijd zich voor de volle 100% inzet om winnen, komt er nu een extra motivatie bij, namelijk ‘jongens tegen meisjes’. Zaterdagmiddag werd een van die wedstrijden gespeeld, de Meisjes C1 tegen Jongens C1. De teams speelden al eerder een wedstrijd tegen elkaar waarbij de jongens wonnen. De meisjes waren nu extra gedreven om er alles aan te doen om niet weer te verliezen. In een zeer sportieve wedstrijd bleek het geraffineerde spel van de meisjes opgewassen tegen het krachthockey van de jongens. Het werd uiteindelijk een 2-2 gelijkspel, wat voor de meisjes toch als een overwinning voelde.
Voor de Meisjes D1 werd het een klein feestje toen het team met 1-0 won van de Jongens D1.
De jongens C2 bleken geen partij voor de Meisjes C2. De meisjes wonnen met 6-0.

Zolang het mag

Ondanks de competitiestop heeft de jeugd bij Hockey Club IJsseloever toch nog een compleet hockeyprogramma gedurende de lockdown, dankzij adequaat handelen van de Technische- en Jeugd commissie. Zo was het bijvoorbeeld voor de jeugd weer mogelijk om in de herfstvakantie vrij te komen hockeyen. Het bestuur van de club houdt een positieve kijk op de steeds verdergaande beperkingen en gaat daarbij uit van de mogelijkheden die er nog over zijn. Zolang er gehockeyd mag worden, doet men er ook alles aan om dit georganiseerd te krijgen. Met de nodige creativiteit en flexibiliteit doet met er alles aan om het hockey door te laten gaan.
Er zijn natuurlijk ook zorgen bij de club. Met de sluiting van het clubhuis, door de lockdown, mist de club een belangrijke inkomstenbron. Gelukkig kan de club vertrouwen op hun trouwe leden, de vele vrijwilligers en niet te vergeten, hun loyale sponsoren. De aankomende nieuwe voorzitter, Erik Huls, heeft er dan ook het volle vertrouwen in dat men gezamenlijk de club door de Covid crisis heen kan loodsen. Zo staat te lezen op de webpagina van de club.

Even geen senioren

De twee topteams van Hockey Club IJsseloever, het Heren 1 team en het Dames 1 team, speelden op 11 oktober hun laatste wedstrijd voordat de lockdown inging.Heren 1 verloor thuis tegen Berkel-Enschot Heren 1 met 2-4. IJsseloever Heren 1 staat op een 6de plek in de poule en draait daarmee als goede middenmoter mee in de Overgangsklasse. Voorlopig traint het team nu in een fitness centrum om gereed te zijn wanneer de competitie weer verder gaat.
Dames 1 verloor in de uitwedstrijd tegen Alphen Dames 1 met 2-0. Het team won nog geen wedstrijd dit seizoen en staat laatste in de poule van de eerste klasse. Gedurende de lockdown houden de dames zich sportief bezig met individuele training waarbij zij elkaar motiveren met challenges om bij de hervatting van de competitie topfit zijn.

Super A

De jeugdteams van IJsseloever presteren over het algemeen goed. De trainingen kunnen voorlopig doorgaan zodat de jeugd fit blijft. Van de teams bij de junioren spelen er vier in de Subtopklasse waaronder de MA1 en de JA1.
De Meisjes A1 wonnen de voorcompetitie. In de laatste poulewedstrijd versloegen zij het op dat moment aan de leiding gaande team, Upward MA1 en promoveren daardoor naar de Super A klasse. De Jongens A1 prolongeren hun verblijf in de Subtopklasse.
Iedereen bij Hockey Club IJsseloever kijkt uit naar het moment waarop de competities weer hervat kunnen worden. Gezien de huidige omstandigheden, door de lockdown, is het nog even afwachten voordat het zover is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 22 uur geleden
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00