Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Hans Tak

Middelbare scholen in Woerden en Montfoort organiseren open dagen online

Algemeen 527 keer gelezen

Montfoort / Woerden - Het Wellantcollege Montfoort, het Kalsbeek College en het Minkema College in Woerden en mogelijk het Futura College hebben gezamenlijk besloten om de open dagen in januari niet op school, maar volledig online te organiseren.

Normaliter bezoeken in januari duizenden leerlingen en hun ouders uit het basisonderwijs de open dagen van middelbare scholen om kennis te maken met de verschillende mogelijkheden binnen het voortgezet onderwijs in de regio. Door de coronamaatregelen is de kans echter zeer klein dat scholen in het nieuwe kalenderjaar grote groepen mensen in hun school mogen ontvangen.

Enige uitzondering hierop is mogelijk het Futura College. “Gezien de specifieke aard van het praktijkonderwijs is fysieke kennismaking wenselijk. Daarom onderzoeken we of er maatwerk mogelijk is voor aanstaande praktijkschoolleerlingen”, zegt André Dokman, bestuurder Futura College.

Dit neemt echter niet weg dat de scholen van alles gaan ontplooien om basisschoolleerlingen alsnog op een leuke manier te laten kennismaken. Mark de Haas, bestuurder Minkema College: “Ook online kun je op creatieve wijze je school introduceren. Uiteraard kun je met presentaties en filmpjes veel vertellen en laten zien, maar elke school zal proberen om ook écht de sfeer en het ‘gevoel’ van de eigen school goed over te brengen.”

Jaarlijks stemmen de middelbare scholen in de regio hun open dagen op elkaar af en dat gebeurt ook voor de online activiteiten die georganiseerd gaan worden: het Minkema College introduceert de school in de week van 11 januari, vervolgens zijn het Futura College en het Kalsbeek College aan de beurt (week van 18 januari) en het Wellantcollege Montfoort sluit af in de week van 25 januari.

De exacte invulling van deze online activiteiten maken de scholen de komende weken bekend op hun website en social-kanalen. Mocht de situatie in januari toch meer coronaproof zijn, dan gaan de scholen opnieuw met elkaar in gesprek over de mogelijkheden van echte open dagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37