<p>Jessica vult haar extra tijd thuis nu met creatief bezig zijn, zoals met het maken van kaarten. Ze verveelt zich niet. (Foto: Gerrie Baarslag)</p>

Jessica vult haar extra tijd thuis nu met creatief bezig zijn, zoals met het maken van kaarten. Ze verveelt zich niet. (Foto: Gerrie Baarslag)

(Foto: Gerrie Baarslag)

Hoe doe jij dat? ‘Het lijkt of je meer tijd hebt’

  •   keer gelezen

Een speciale rubriek in verband met de coronacrisis. We stellen elke week iemand een paar persoonlijke vragen hoe ze omgaan met de strenge maatregelen rondom het coronavirus en welke gevolgen dat heeft voor hun persoonlijke leven en werk.


Oudewater - Deze week Jessica de Koning (31). Van oorsprong een Brabantse maar inmiddels zes jaar een tevreden inwoner van Oudewater. Ze werkt vier dagen op een MBO-school op het secretariaat. In de zomer maakte ze van dichtbij mee dat gediplomeerden in hun eentje hun diploma moesten ophalen. “We gunden ze wel een feestje, maar het thuisfront kon alleen via beeld meekijken. Dat was een hectische tijd.” Op dit moment werkt ze drie dagen op school en één dag thuis. Vanwege haar functie moet ze meer op school zijn. Jessica vindt dat het lijkt alsof ze meer tijd heeft. Ze is graag creatief bezig zoals kaarten maken. Ook wandelen met haar man doet ze graag en komt er vaker van nu. Het contact met haar vriendengroep en familie is alleen nog op afspraak en niet meer spontaan. “Dat is erg jammer. Je moet altijd nadenken of het kan.” Het beeldbellen met haar moeder in Brabant is een uitkomst om elkaar vaak te zien. Voor de middenstand in Oudewater maakt ze zich zorgen over al die kleine winkeltjes en restaurants. “Ik hoop voor ze, dat ze niet failliet gaan.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten