<p>Jan de Graauw, eigenaar van Brasserie 1560, onder het historische stadhuis, krijgt de pannen met erwtensoep - en voor de weeksoep - voor zijn Snertstraat niet aangesleept. (Ingezonden foto)</p>

Jan de Graauw, eigenaar van Brasserie 1560, onder het historische stadhuis, krijgt de pannen met erwtensoep - en voor de weeksoep - voor zijn Snertstraat niet aangesleept. (Ingezonden foto)

(Foto: )

Snert halen en wintersfeer proeven in de Snertstraat

  •   keer gelezen

Weer gooien coronabeperkingen roet in het eten van veel ondernemers. Maar de creativiteit viert hoogtij.


IJSSELSTEIN - Online bestellen, afhalen en bezorgen - zelfs per motor zoals bij de boekhandel - is bij bijna alle ondernemers en horeca al lang mogelijk. Ook schenken enkele ondernemers koffie om mee te nemen, voor wie toch even een opwarmertje nodig heeft in de binnenstad.
Maar het initiatief van Brasserie 1560 op de Plaats is bijzonder: de Snertstraat. De bordjes verwijzen naar de brasserie onder het stadhuis. En behalve dat de af te halen erwtensoep - met daarnaast een wekelijkse andere soep voor wie geen erwtensoep lust - heerlijk is, is de ambiance ook bijzonder. En veilig. Door het restaurant is een looproute aangelegd langs mooi gedekte tafeltjes, er staan dennenboompjes en de grond is bestrooid met houtsnippers. Jan de Graauw showt de grote pan waarin de verse erwtensoep wekelijks vers wordt bereid. “Tijdens het eerste weekend verkochten we 100 liter soep. Bezoekers waarderen het initiatief en de steun voor de horeca is groot”, vertelt hij. “Er worden zelfs door de ramen foto’s gemaakt van de winterse sfeer.” De Snertstraat is geopend op donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk op: www.brasserie1560.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten