<p>Baansponsor Willem Veenbrink (l) en Ren&eacute; Damme van de ijsclub met de banner van Curling Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen)</p>

Baansponsor Willem Veenbrink (l) en René Damme van de ijsclub met de banner van Curling Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen)

Foto: (C) Paul van den Dungen

Curling Montfoort in de startblokken

  •   keer gelezen

Afgelopen jaar zijn vrijwel alle evenementen afgelast omdat de 1,5 meter tussen volwassenen maar moeilijk gerealiseerd kon worden. Ook de activiteiten van Stichting Tent Activiteiten Montfoort, waaronder Pret in het Park, IJsselweekend en Pullen op de Plaats, konden niet doorgaan. De afgelopen maanden heeft de STAM onderzocht welke activiteiten nog wél veilig met elkaar gedaan kunnen worden.


Montfoort - Duidelijk werd dat het door Corona een buitenactiviteit moest worden, waarbij het aantal bezoekers beheerst kan worden en iedereen (op 1,5 meter) kan zitten. Na overleg met de Montfoortse IJsclub en het Sint Joseph ontstond ‘Curling Montfoort’. Adje Spruit die namens STAM betrokken is bij Curling Montfoort legt uit: “Het is in deze Coronatijd best ingewikkeld om van een idee naar uitvoering te komen. Daarbij komt ook dat de maatregelen om het virus tegen te gaan steeds veranderden. Het idee van Curling Montfoort was net als alle andere evenementen bijna uitgesteld, totdat Veenbrink RVS aangaf graag baansponsor te willen worden.’’
Curling is een sport die jong en oud op de been brengt en diverse generaties met én tegen elkaar laat spelen. Dat paste precies in de visie van Hans Janmaat en Jan en Willem Veenbrink die vanuit de maatschappelijke betrokkenheid van hun bedrijf graag iets wilden betekenen voor alle inwoners van Montfoort. Nadat Veenbrink RVS de curlingbaan had geregeld werden dankzij Profipack, Hoveniersbedrijf Jasper de Jong en de Rabobank in no time de 16 benodigde curlingstenen beschikbaar gesteld. Daarmee was de basis gelegd voor de oprichting van Curling Montfoort.
Namens de Montfoortse IJsclub zitten Frans van Lint en René Damme in de organisatie en Ike van den Pol complementeert de projectgroep. Dit drietal was twee jaar geleden ook nauw betrokken bij het 10-daagse curling toernooi ter gelegenheid van het 130-jarig bestaan van de Montfoortse IJsclub. René Damme: “Vanaf begin december liggen in de half open STAM tent op de parkeerplaats achter de soos twee curlingbanen van 15 meter lang en 2 meter breed. Op deze kunststof banen gaan familie- vrienden en bedrijventeams strijden om de felbegeerde Curling Cup Montfoort. Frans van Lint vult aan: “Dankzij Jumbo Aernoudse kan de bovenbouw van de basisscholen tijdens hun gymles ook van de banen gebruik maken. Verder komt er een middag speciaal voor mensen met een beperking.” De inschrijving voor de Curling Cup Montfoort start vandaag, woensdag 11 november. Ike van den Pol: “Waarschijnlijk moet de horeca om 22.00 sluiten, maar dan ben je toch lekker een tijdje onder de mensen geweest. Wij willen, juist in deze Bourgondisch barre tijden, vrienden en familie in een veilige omgeving weer eens een gezellig momentje bieden.” Toeschouwers zijn helaas niet welkom.
Voor inschrijving Curling Cup Montfoort of aanmelden als vrijwilliger, maar ook verdere informatie is te vinden op www.curling-montfoort.nl .

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten