Foto:

Nattigheid

  •   keer gelezen

Mijn naam is Harm van Barneveld… Dit intro klinkt als Wie van de Drie, maar ik ben de echte: derdejaarsstudent watermanagement met een passie voor water, klimaat en natuur. De afgelopen 1,5 jaar heb ik binnen KNIJ met veel plezier meegewerkt aan verschillende groenprojecten. 


Vanuit mijn opleiding leer ik om watersystemen te ontwerpen; wereldwijd van groot belang, zowel in de stad als op het platteland. Mijn kennis zet ik graag in om de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren. Om ook in mijn woonplaats in de toekomst leefbaar te houden, zet ik me actief in voor een klimaatbestendig IJsselstein.

Een steentje bijdragen door steentjes weg te halen

Ons land ligt voor 55 procent onder de zeespiegel. Niet voor niets is Nederland specialist geworden in het bouwen van dijken, dammen en andere waterkeringskunstwerken. Helaas is het extremere weer als gevolg van de klimaatverandering niet meer op te lossen door een dijk. Regen kan niet gecontroleerd worden; het valt overal en alles en iedereen heeft regen nodig: van boer tot particulier, bedrijf en de natuur. Daarom is het belangrijk dat we samen de geschenken uit de hemel zo goed mogelijk inzetten. De kunst is om de veranderende weersomstandigheden te erkennen en er zo goed mogelijk naar te handelen. Als IJsselsteiner wil ik graag inspireren hoe ieder zijn steentje kan bijdragen, of eigenlijk juist weghalen, want het weghalen van verstening biedt meer ruimte voor bomen en struiken, waardoor de ondergrond meer water kan opnemen en vasthouden en we regenwater beter kunnen opvangen. Dit verkleint de kans op schade aan kelders en kruipruimtes. Onze stad, uw huis en het huis van de buren, worden weerbaarder tegen het hemelwater. En nattigheid krijgt een waardevolle functie.
Harm van Barneveld
KlimaatneutraalIJsselstein.nl


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten