Grote controle gericht op Montfoortse autobedrijven

  •   keer gelezen

Montfoort - Tijdens een grote handhavingsactie zijn donderdag 26 november diverse auto-bedrijven in de gemeente Montfoort aan een controle onderworpen. De controle richtte zich vooral op de im- en export van auto’s met de daarbij behorende papieren.


Daarnaast is gekeken of de elektriciteitsinstallaties in de auto-bedrijven aan de vereisten voldoen en de milieuregels in acht worden genomen. De Belastingdienst heeft op zijn beurt gecontroleerd of aan de belastingvereisten wordt voldaan.

Bij de actie zijn diverse overtredingen vastgesteld. In een enkel geval is direct opgetreden. Andere overtredingen vergen nog nader onderzoek.

De actie heeft plaatsgevonden op initiatief van de gemeente Montfoort en is uitgevoerd in samenwerking met politie, omgevingsdienst Utrecht, Stedin, de Belastingdienst en het regionaal informatie- en expertisecentrum RIEC.

Burgemeester Petra van Hartskamp – de Jong onderstreept dat dit de tweede integrale handhavingsactie is binnen één jaar. ‘’We laten zien dat we samen handhaving serieus nemen en optreden wanneer dat nodig is. We zullen hier dan ook zeker mee doorgaan.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten