<p>Het doorgeven van cadeaus: Gijs Verbaten &nbsp;met bloemen namens de Lions voor gulle gever Irene de Groot, die haar naaimachine doorgeeft aan Sanne Eberg met echtgenoot Stefan. (Foto: Lysette Verwegen)</p>

Het doorgeven van cadeaus: Gijs Verbaten  met bloemen namens de Lions voor gulle gever Irene de Groot, die haar naaimachine doorgeeft aan Sanne Eberg met echtgenoot Stefan. (Foto: Lysette Verwegen)

(Foto: )

Wensen komen uit op de Plaats onder de Wensboom

  •   keer gelezen

De mooie kerstboom op de Plaats voor het historisch stadhuis staat er niet alleen maar voor de gezelligheid: het is een Wensboom van de Lionsclub Lopikerwaard. En zaterdag ging daar de eerste van vele ingediende wensen in vervulling.


IJSSELSTEIN - Sanne Eberg nam, samen met echtgenoot Stefan, een naaimachine in ontvangst van Irene de Groot. De wens was voor Sanne ingediend omdat haar naaimachine het had begeven onder de hoeveelheid mondkapjes die ze al maanden maakt voor haar collega’s in het UMC Utrecht, voor verzorgingshuizen en de middenstand. “De mondkapjes zijn hard nodig”, weet ze na een week op de IC. “Patiënten die er liggen - met corona of een andere aandoening - zijn héél ziek.” Dankzij gulle gever Irene kan ze verder met haar mondkapjes. Irene hoorde via Gijs Verbaten van de Lions over de wens. “Ik kocht de naaimachine om als jonge moeder babykleertjes te maken. Ik heb de naaimachine maar twee keer gebruikt. Ik kan het niet”, lacht ze. Na de overhandiging zijn er bloemen voor haar van Verbaten. “Dit is de eerste van veel ruim 130 wensen die we gaan vervullen; voor middenstanders tot buren, mantelzorgers, zieken en dierbaren die het zwaar hebben. Daarom hebben we het totaalbedrag ook verdubbeld tot 10.000 euro.”


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten