GGD Regio Utrecht richt vaccinatiepunt in bij Expo Houten

  •   keer gelezen

Uiterlijk maandag 11 januari start GGD regio Utrecht met het vaccineren van zorgmedewerkers in Expo Houten. Zorgmedewerkers van verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning ontvangen als eerste een uitnodiging voor de COVID-19 vaccinatie. Vanaf 4 januari ontvangt deze groep een uitnodiging van hun werkgever.


Een onderdeel van de voorbereidingen is het vinden en inrichten van de locaties voor de COVID-19 vaccinatie. Een locatie moet voldoen aan een aantal landelijke richtlijnen. Belangrijkste eis is dat de vaccinatie op een geordende en professionele wijze, conform richtlijn, uitgevoerd kan worden. Daarnaast is van belang dat de locatie ‘COVID-19-proof’ is. De locatie Expo Houten wordt alleen gebruikt voor vaccineren. Het is belangrijk om bezoekers van testlocaties en vaccinatielocaties gescheiden te houden. Daarnaast is de locatie goed te bereiken en heeft een centrale ligging.

Jaap Donker, Directeur Publieke Gezondheid regio Utrecht a.i.: “Wij zijn blij dat we vanaf januari kunnen starten met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen.  Het is een belangrijke stap in de strijd tegen het virus en het beschermen van kwetsbare inwoners in de regio Utrecht. We zijn volop bezig met de voorbereidingen en werken 7 dagen per week door zodat we uiterlijk 11 januari klaarstaan om te vaccineren.”

In de landelijke vaccinatiestrategie staat wie er wanneer gevaccineerd wordt. Het ministerie van VWS bepaalt deze vaccinatiestrategie in Nederland. De GGD’en zorgen ervoor dat de zorgmedewerkers die een uitnodiging hebben ontvangen voor het vaccineren, een afspraak kunnen maken. Op de locatie vaccineert de GGD de zorgmedewerkers en registreert wie welk vaccin toegediend krijgt. Naast GGD regio Utrecht starten ook GGD-regio’s Hart voor Brabant en Rotterdam Rijnmond uiterlijk 11 januari met vaccineren. Vanaf 18 januari wordt er op 25 locaties in Nederland gevaccineerd.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten