<p>Tip voor wie wil planten: kies biologische bloembollen geteeld zonder gif en te koop bij Intratuin; met een ecomunt zelfs met 20 procent korting tot eind december. (Foto: KNIJ)</p>

Tip voor wie wil planten: kies biologische bloembollen geteeld zonder gif en te koop bij Intratuin; met een ecomunt zelfs met 20 procent korting tot eind december. (Foto: KNIJ)

(Foto: )

Krokusharten nog even verborgen in de grond

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN - Het is weer bollentijd. En dat betekent dat de vrijwilligers van Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) op diverse plaatsen in het openbaar groen weer krokusbollen planten in de vorm van een groot hart. 


Een best karwei, want er gaan wel 750 bollen in een groot hart. Als eerste voorjaarsbloemen zijn de krokussen goed zichtbaar als hartelijke groet van het naderende voorjaar. Er is grote kans dat ook de vorig jaar aangelegde krokusharten opnieuw gaan bloeien, waardoor het aantal grote harten dit jaar verdubbeld zal zijn. Het plaatsen van de bolletjes levert altijd leuke gesprekken en positieve reacties op. Het werkt zelfs zo inspirerend, dat betrokken bewoners spontaan nog meer krokusharten gaan maken. De bollen kunnen tot eind december gepoot worden. Krokussen zien er vrolijk uit, geven voeding aan de vroege solitaire bijen en hommels en zijn ideaal in gras, omdat ze uitgebloeid zijn voordat het maaiseizoen begint.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten