Foto: Hans van Oosterhoudt

Politie wil meer weten over exacte toedracht steekincident

  •   keer gelezen

Montfoort - De politie is op zoek naar mensen die meer weten over het gewelddadige steekincident, afgelopen weekend op de Wederiksingel. Daar werd een 16-jarig meisje ‘s nachts door een man neergestoken. De verdachte kon snel worden aangehouden. De recherche is volop bezig met een onderzoek en wil precies weten wat er aan het steekincident vooraf is gegaan.


Nog even de feiten op een rijtje: Rond 1:00 uur in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 januari fietste het 16-jarige meisje uit IJsselstein op de Wederiksingel toen ze ineens door een man werd aangevallen. Ze werd aangetroffen naast haar fiets. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is direct een groot onderzoek gestart. De verdachte, een 35-jarige man uit Montfoort, kon in de buurt op de Waterviolier snel worden aangehouden. 

Ook meldt de politie dat zij veel vragen krijgt over de afkomst van de verdachte. De politie doet daar om privacy- en onderzoeksredenen geen uitspraken over. 

In nieuws- en sociale media wordt gerept van afwisselend een man van Syrische dan wel Soedanese afkomst.

De recherche heeft al een aantal getuigen gesproken over dit heftige incident. Wie zaterdagnacht iets gezien of gehoord heeft, maar dat nog niet bij de politie heeft gemeld, wordt gevraagd te bellen via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook: via 0800-7000.

Demonstratie

Om de veiligheid in hun stad bezorgde inwoners van Montfoort hebben maandagavond gedemonstreerd voor het gemeentehuis, met mondkapjes en op onderlinge afstand. Zij droegen spandoeken met de tekst: ‘Hoogste tijd! Wij eisen veiligheid’. Volgens RTV Utrecht ging het om zo’n 100 mensen. Burgemeester Van Hartskamp ging met een aantal van hen in gesprek en zegde ter plaatse een vervolggesprek toe in rustiger omstandigheden.

Reacties op Facebook variëren, waarbij emoties hoog oplopen: van uitgesproken afkeer van vreemdelingen in het algemeen en vluchtelingenbeleid tot verontwaardiging over de huisvesting van statushouders, tot reacties van mensen die dat nuanceren of er tegenin gaan, tot mensen die uiting geven aan angstgevoel. Soms wordt ook verwezen naar eerdere incidenten in Montfoort.   

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten