<p>Op de online open dagen kun je sfeer proeven, presentaties volgen en face-to-face in gesprek met leerlingen en docenten. Foto: Kalsbeek College</p>

Op de online open dagen kun je sfeer proeven, presentaties volgen en face-to-face in gesprek met leerlingen en docenten. Foto: Kalsbeek College

(Foto: Kalsbeek College)

Open dagen Kalsbeek College online

  •   keer gelezen

Het Kalsbeek College organiseert op 20 en 21 januari haar open dagen volledig online. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen op die dagen via een speciaal platform net als op een ‘normale’ open dag door de school lopen, gewoon vanaf hun eigen laptop, tablet of smartphone vanuit huis.


Woerden - ,,We hebben geprobeerd de ‘normale’ open dag zo goed mogelijk na te bootsen”, vertelt bestuurder Cor van Dalen. Op de online open dagen van het Kalsbeek College kun je namelijk sfeer proeven en door de school lopen. ,,Ondertussen kun je presentaties bekijken, bijvoorbeeld over ons ruime vmbo-aanbod, over het gymnasium of over dyslexie en ontdek je via filmpjes welke vakken je in de brugklas krijgt. Je krijgt allerlei informatie aangereikt, gewoon vanuit huis.”

Het grote pluspunt vindt Van Dalen dat je ook vragen kunt stellen en elkaar daarbij in de ogen kunt kijken. ,,Je kiest zelf met wie je een face-2-face videogesprek wil voeren: met een Kalsbeek-leerling, een brugklasmentor, een havo-6 docent of iemand uit het zorgteam. Jij bepaalt zelf met wie je gesprek gaat. En daar is geen aanmelding voor nodig. Al lopende door de school kies je jouw eigen moment als je met iemand wilt spreken.”

De middelbare scholen in Woerden hebben gezamenlijk besloten om de open dagen dit jaar volledig digitaal te organiseren. Op de online open dagen worden kinderen en ouders zo goed mogelijk voorgelicht. Dit doet het Kalsbeek College aan de hand van een ruim keuze-aanbod: een virtuele tour aangevuld met filmpjes, presentaties, thuisproefjes en informatie. ,,Gymnasiumleerlingen vertellen waarom zij voor die opleiding gekozen hebben. Leerlingen uit de Techniekklas laten zien wat er zo mooi is aan techniek en weer andere leerlingen vertellen hoe hun geschiedenislessen eruit zien.”

Naast de online open dagen stuurt het Kalsbeek College kinderen uit groep 7 en 8 op verzoek het ‘Kalsbeek Keuzepakket’ toe met daarin het magazine ‘Next’. Als je je naam en adres op de website achterlaat, wordt het pakket gratis opgestuurd.

In gesprek

Het is niet nodig om je aan te melden voor de online open dagen. Van Dalen: ,,We zochten naar een laagdrempelige manier om met ouders en kinderen in gesprek te gaan. Dat is met deze vorm goed gelukt. Onze leerlingen, docenten, mentoren en directieleden zitten op woensdag 20 en donderdag 21 januari tussen 16.00 en 20.00 uur klaar om met ouders en kinderen in gesprek te gaan.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten